Teknoloji Apple Watch, Akıllı Saat Camiasında Bir Numara

Apple Watch, Akıllı Saat Camiasında Bir Numara

23.07.2015 - 11:38 | Son Güncellenme:

Kısa bir süre sonra ülkemizde de satışa sunulacak olan Apple Watch, Apple'ın Steve Jobs'tan sonra çıkardığı ilk ve tek "farklı kategori" ürünü. Peki bu ürünün satışları nasıl gidiyor? Öncelikle şunu...

Apple Watch, Akıllı Saat Camiasında Bir Numara

Kısa bir süre sonra ülkemizde de satışa sunulacak olan Apple Watch, Apple'ın Steve Jobs'tan sonra çıkardığı ilk ve tek "farklı kategori" ürünü. Peki bu ürünün satışları nasıl gidiyor? Öncelikle şunu belirtelim: Watch'un ne kadar sattığı konusunda Apple'dan resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak Strategy Analytics isimli bir araştırma şirketi, saat hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Buna göre Apple, 2015'in ikinci çeyreğinde toplam 4 milyon Apple Watch sattı; bu da saatin, akıllı saat pazarında şimdiden %75'lik bir pay elde ettiğini gösteriyor. Watch, sadece Nisan ayından bu yana ve belli ülkelerde piyasada. Bu iki durum göz önüne alındığında, belirtilen rakamların öneminin arttığını da söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Tek bir ürünün, tüm akıllı saat pazarının genişlemesine bu kadar katkıda bulunması da ayrı bir tartışma konusu elbette: Araştırma şirketinin verilerine göre akıllı saat sevkiyatı, -en çok da Watch'un katkısıyla- geçtiğimiz yıla oranla %457 artmış durumda. Yukarıda da dediğimiz gibi Apple, satış rakamlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil. Ancak Finans ve Mali İşler Müdürü Luca Maestri, saatin, son çeyrek satışlarına 1 milyar dolar kadar katkıda bulunduğunu belirtti. Bu da fena bir rakam değil diyebiliriz; her ne kadar Watch bir iPod, iPhone ve iPad etkisi yaratmasa da... WWDC 2015'te tanıtılan watchOS 2 ile çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacak olan Watch'un son tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.