Apple Apple Watch, bir anne ve bebeğinin hayatını kurtardı

Apple Watch, bir anne ve bebeğinin hayatını kurtardı

19.02.2018 - 11:49 | Son Güncellenme:

Apple Watch, sıradan yerlere yaşamı değiştiren teknolojiler yerleştirerek, hayat kurtarmaya devam ediyor. Apple Watch, Acil SOS özelliği sayesinde 24 yaşındaki Kacie Anderson adlı sürücü ve 9 aylık bebeğinin hayatını kurtardı.

Apple Watch, bir anne ve bebeğinin hayatını kurtardı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple Watch'un daha önce birçok kez insanların hayatını kurtardığını sizlere aktarmıştık. Bunlara bir yenisi daha eklendi. Apple Watch, Acil SOS özelliği sayesinde 24 yaşındaki Kacie Anderson adlı sürücü ve 9 aylık bebeğinin hayatını kurtardı. Anderson, hikayesini Shape.com ile paylaştı ve saatin bebeği ile kendi hayatını nasıl kurtardığını anlattı.

Kacie yaptığı açıklamada, 'basketbol ve lakros antrenörlüğü yaptığı için birkaç yıldır bu akıllı saati kullandığını fakat daha önceden hiç Acil SOS özelliğini kullanmaya ihtiyaç duymadığını' ifade etti. Taa ki başına bu olay gelene kadar.

Anderson, "Araba içindeki her şey, çarptığımda bize vurdu ve havaya uçtu. Yüzüm direksiyon simidine, başlığa, sonra da pencereye korkunç şekilde çarptı. Bir dakika gözlerimn karardı ve göremedim. Gözlerim açıktı, ancak gördüğüm her şey siyahtı. Ellerim telefonu arıyordu ama bulamadım. Sonra saatimi tuttum ve 911'i aramasını emrettim." dedi.

Haberin Devamı

Anderson'ın oğlu sadece morarmalar yaşarken, kendi yaralanmaları daha ciddiydi: "Ambulans geldi ve hemen beni bir sedye koydu. Boynumu ve sırtımı sabitledi. Kafam şiştiğinden, baş dönmesi ve karışıklığa neden olan şiddetli sarsıntılar yaşadım" dedi.

Anderson, kendisini ve oğlunun hayatını kurtaran otomobil kazasında Apple Watch kullandığı için "çok şanslı" hissettiğini söyledi.

Apple Watch'taki acil durum SOS'i nasıl kullanılır?

Apple, acil durum SOS özelliğini 2016'daki watchOS 3 yazılım güncellemesinde Apple Watch'a ekledi. Apple Watch'da yan taraftaki düğmeyi birkaç saniye basılı tutarak 911'i çağıran, yardıma ihtiyacınız olduğunu belirten bir metin gönderebilirsiniz.

Acil durum SOS'i, etkinleştiğinde güncellemeler de dahil olmak üzere bulunduğunuz yer de gönderiliyor.

Bu özelliği kullanabilmeniz için Apple Watch, telefonunuzun menzili içerisinde veya yakınınızda olmalı. Apple Watch Series 3'teki dahili hücresel özelliği sayesinde (Türkiye'de satışta değil) yakınınızda bir iPhone olmadan da SOS özelliğini kullanabililirsiniz.