Teknoloji Haberleri Apple Watch Series 4 modelleri iOS 12 beta sürümünde bulundu

Apple Watch Series 4 modelleri iOS 12 beta sürümünde bulundu

20.06.2018 - 16:30 | Son Güncellenme:

Apple, Eylül'de yeni iPhone modelleriyle birlikte yeni akıllı saati Apple Watch Series 4’ü de tanıtacak. iOS 12 beta 2 işe yeni nesil Apple Watch hakkında bazı detayları ortaya çıkarmış oldu.

Apple Watch Series 4 modelleri iOS 12 beta sürümünde bulundu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yeni Apple Watch modellerinin yakında geleceğini duymak hiç kimseyi şaşırtmamıştır. iOS 12 beta 2 işe yeni nesil Apple Watch hakkında bazı detayları ortaya çıkarmış oldu.

Apple Watch, kendi başına çalışabilir olsa da bazı özellikler bir telefona ihtiyaç duyuyor. En basitinden güncelleştirme için saati akıllı telefonunuza bağlamanız gerek. Bu yüzden iOS 12’de tüm Apple Watch modelleri hakkındaki bilgiler gömülü olarak bulunuyor.

iOS 12 beta 2’ye göre Apple, Watch4,1, Watch4,2, Watch4,3 ve Watch4,4 olmak üzere 4 farklı Apple Watch versiyonu tanıtacak. Şirket geçtiğimiz yıl da dört farklı model (Apple Watch Series 3: Watch3,1, Watch2,2, Watch3,3 ve Watch3,4) satışa sunmuştu. Bunlardan biri dahili 4G LTE desteğine sahipken, diğer modelde bu özellik bulunmuyordu. Ayrıca bir versiyonda 1,5 inç ekran bulunurken diğer bir versiyonda 1,65 inç bir ekran bulunuyordu.

Haberin Devamı

Görünüşe göre 2018 Apple Watch teklifleri de aynı şekilde olacak. Yine de Apple'ın bazı değişiklikler planladığı konusunda söylentiler ve spekülasyonlar var.

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2018 Apple Watch ekranının mevcut olandan yüzde 15 daha büyük olacağını tahmin ediyor . Bu 1.9 inç ekran yapıyor.

Doğrulanmamış başka bir rapor, Apple'ın bir sonraki giyilebilir cihazının haptik geri bildirim içeren katı durum butonlarına sahip olacağını gösteriyor. Bu hareketli parçaların sayısını azaltacak.

Ayrıca, şirketin OLED ekranlardan microLED teknolojisine geçtiği bildiriliyor. Yeni ekran, küçük LED'leri için inorganik bileşenler kullanıyıor. OLED'lerden bile daha ince olabilir ve ayrıca arka ışığa ihtiyaç duymazlar.

Bu yılın başlarında Apple, yuvarlak ekranlı giyilebilir cihazlar bir patent aldı. Bu, dairesel ekrana sahip bir Apple Watch'ın mümkün olup olmahyacağı konusundaki tartışmaları yeniden başlattı. Bunun 2018'de gelip gelmeyeceği belli değil.

Apple Watch Series 4'ü Eylül ayında göreceğiz. Daha fazla bilgi için takipte kalın.