Apple Apple Watch Series 4'ün Türkiye fiyatı açıklandı

Apple Watch Series 4'ün Türkiye fiyatı açıklandı

13.09.2018 - 10:32 | Son Güncellenme:

Apple, yeni akıllı telefon modelleri iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR'ın yanında yeni akıllı saati Apple Watch Series 4'ü tanıttı. Watch Series 4'ün Türkiye fiyatı gerçekleştirilen resmi açıklamayla belli oldu.

Apple Watch Series 4ün Türkiye fiyatı açıklandı

Apple, yeni akıllı saati Apple Watch 4'ün artık ön yüzeyinin tamamının "kenardan kenara" (edge-to-edge) ekrana sahip olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Düşük kalp ritmi ve kalp ritmi taraması gibi yeni özelliklerini barındıran Apple Watch 4'ün en öne çıkan özelliğinin tek dokunuşla 30 saniye içinde elektrokardiyogram (EKG) testi yapabilmesi olduğu vurgulandı.

Sunumda, bu özellik ile kullanıcılarının EKG testlerini iPhone veya iPad'lerinde görebilecekleri ve doktorlarına yollayabilecekleri bildirildi. Ayrıca, Apple Watch 4'ün kullanıcıların yere düştüğünü algılayabildiğine dikkatin çekildiği sunumda, ayağa kalkılmaması durumunda akıllı saatin otomatik olarak ambulans hizmetini arayacağının altı çizildi.

Sunumda, Apple Watch 4'ün şirketin daha önceki akıllı saat modeline kıyasla, yüzde 32-35 arasında daha büyük ekranın bulunduğu, hoparlörünün yüzde 50 daha fazla yüksek ses çıkarabildiği ve performansının 2 kat hızlı olduğu dile getirildi. Apple Watch 4'ün 18 saat pil ömrünün bulunduğu bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

Ürünün GPS destekli modelinin 399, sim kartlı modelinin ise 499 dolardan satışa çıkacağı, ön siparişlerin cuma günü alınmaya başlayacağı, saatin 21 Eylül'de mağazalarda yerini alacağı bildirildi.

Apple Watch 3'ün başlangıç fiyatının 279 dolara çekildiği belirtildi.

Peki Watch Series 4'ün Türkiye fiyatı ne kadar?

Apple Watch Series 4’ün fiyatı 3499 TL’den başlıyor. Bir önceki modelin satış fiyatı 1999 TL idi. Ancak Apple’ın yeni zammından o model de etkilendi ve fiyatı 2499 TL’ye yükseldi.

Apple Watch Series 4’ün 40 mm boyutundaki modeli 3499 TL’ye, 44 mm boyutundaki modeli ise 3749 TL’ye satılıyor. Nike+ modellerinin fiyatı da aynı şekilde belirlenmiş. Kayış fiyatları ise 399 TL’den başlıyor, 4399 TL’ye kadar yükseliyor.