Apple Apple yeni bir davayla daha karşı karşıya

Apple yeni bir davayla daha karşı karşıya

08.01.2018 - 10:16 | Son Güncellenme:

Apple yeni bir davayla daha karşı karşıya. Hagens Berman, Apple'a, şirketin iPhone'u gizlice ve kasıtlı olarak yapılan bir yüklemeyle yavaşlattığını öne sürerek dava açtı.

Apple yeni bir davayla daha karşı karşıya

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Özür ve daha ucuz pil değiştirme fiyatına rağmen Apple, eski iPhone'lar konusunda hala dikkatli. Apple'a karşı artan davalara bir yenisi daha katıldı.Tüketici hakları hukuk firması Hagens Berman, eski iPhone'ları gizlice ve kasıtlı olarak yapılan bir yüklemeyle yavaşlattığını öne sürerek Apple'a dava açtı.

Bu hukuk firması size tanıdık geliyor olabilir. Çünkü Hagens Berman, Apple'a daha önce iBook'lar konusunda 450 milyon dolarlık bir dava açmıştı.

Hagens Berman tarafından California Kuzey Bölgesi'nde açılan davada, Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlattığı ve büyüyen basın ve tüketici tepkisi nedeniyle durumun üstünü kapatmaya çalıştığı öne sürüldü. Hukuk bürosu, Apple'ın bu yavaşlatma olayını önce sessiz bir şekilde gerçekleştirdiğini ve bu durumu tüketicilerin bilmediğini ve onayı olmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Hagens Berman tarafından Apple'a açılan davada şunlar iddia edildi:

"Her satıcı gibi, Apple da müşterilerine dürüstlük ve samimiyetle yükümlüdür. Aynı zamanda, müşterilerinin telefonlarının performansını kasıtlı olarak bozmamakla görevlidir ve kesinlikle onların bilgisi veya izni olmadan bunları yapamaz.

Bununla birlikte, Apple, milyonlarca iPhone'u, performansını azaltarak bu davranışları ihlal etti.
Davranışları milyonlarca tüketiciyi etkileyebilir. Dahası, Apple yanlış tanıtım ve aldatmacayla hareket etti. Tüketiciler, Apple'ın kendi cihazlarını yavaşlatma kararını bilmiyor veya onaylamıyordu.

Apple'ın eylemleri, tüketicilere sınırlı seçenek ve bilgi sunuyor. Birçok tüketici büyük olasılıkla iPhone'ların performans sorunları yaşadığı inanmaya balamıştı ve yeni iPhone'lar aldılar. Hiç şüphesiz, etkilenen iPhone'ların sahiplerinin çoğu 79 dolarlık pil de satın aldı.

Hagens Berman, iPhone sahiplerinin Apple'ın örtbas ettiği ve yetersiz çözümü için tazminatı hak ettiğine inanıyor. Firma, performans eksikliği için tazminat talep etmekle birlikte, Apple'ın milyonlarca iPhone'u gizli ve yetkisiz olarak durdurmasını engellemek için yeni piller veya yeni iPhone'lar satın alanlar için tazminat talep ediyor."