Teknoloji Apple'dan şaşırtan AirPods üretim kararı

Apple'dan şaşırtan AirPods üretim kararı

28.04.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:

Apple AirPods noktasında aldığı karar ile tekrar gündeme geldi. En son düzenlenen Apple etkinliğinde 3.nesil AirPods bekleniyordu ancak tanıtılmadı. Hal böyle olunca dikkatleri üzerine çeken şirketin şimdi de üretim bandını değiştirmesi ile gündeme geliyor.

Appledan şaşırtan AirPods üretim kararı

Kablosuz kulaklık pazarını domine eden Apple, AirPods için en son pro takısına sahip modeli piyasaya sürmüş ve milyonlarca kişiye ulaşmıştı. Bazı beklenen özellikleri bu modele eklemeyen Apple'dan yeni bir kablosuz kulaklığı yolda deniliyordu. Şimdi ise resmi olmayan ancak güvenilir kaynaklar Apple'ın AirPods'larının üretimini düşürüyor. 

Haberin Devamı

APPLE AiRPODS İÇİN DÜĞMEYE BASIYOR

Üretimi düşürmesinin nedenini ise Apple'ın 2021 hedefini tutturamaması yatıyor. Bu yıl için planlanan 110 milyonluk AirPods üretim miktarı 75 ila 85 milyon arasına çekiliyor. Bunun altında tam olarak neler yatıyor?

Appledan şaşırtan AirPods üretim kararı

Kablosuz kulaklık pazarı oldukça rekabetçi bir alan haline geldi. Çok uygun fiyata 'ihtiyaçları karşılayan' kulaklıklar piyasada bulunuyor. Haliyle Apple'ın piyasaya göre yüksek fiyatlı kalan AirPods'larına da talep düşüyor. Pek fazla indirim de almayan bu kulaklıklar, eskisi kadar 'talep' görmüyor. Bu sebeple daha az üretileceği belirtiliyor. 

Kaynaklara göre hangi AirPods modelinin üretiminin azaltılacağı belirtilmiyor. Resmi rakamlara göre Apple şu anda kablosuz kulaklık tarafında yüzde 29'luk bir paya sahip. Xiaomi'nin kulaklıkları ise ikinci sırada en çok satılanlardan. Samsung ise yüzde 5'lik bir paya sahip.  

Yazarlar