Teknoloji Artık Windows Phone’dan O Özellik Kalkıyor!

Artık Windows Phone’dan O Özellik Kalkıyor!

20.02.2015 - 15:09 | Son Güncellenme:

Windows Phone’un “Kişiler” bölümünün bir parçası olan “Odalar” (ya da “Rooms”) özelliği, Windows Phone 8’le birlikte gelmişti. Görülen o ki Microsoft, bu özelliği ortadan kaldırıyor.

Artık Windows Phone’dan O Özellik Kalkıyor

Odalar, kullanıcıların birbirleriyle sohbet ettikleri ya da resim, etkinlik gibi şeyler paylaştıkları özel sohbet grupları yaratmasını sağlıyordu. Ancak kullanıcıların, bunu Android ve iOS gibi diğer platformlardaki arkadaşlarıyla da yapabilecekleri yığınla uygulama mevcut artık. Microsoft’un Odalar özelliğini bitirmesinin ardındaki en büyük neden olarak bu gösterilebilir.

Haberin Devamı

Firma, Odalar’a olan desteği çektiklerini; çünkü Windows 10’la birlikte, insanların birbirleriyle iletişim kurmalarının daha kolay yolları olacağını belirtmiş. Destek çekildiğinde, kullanıcılar odalarını görebilecek; ancak oda içerisinde herhangi bir gönderimde bulunamayacaklar. Odaların efektif kullanımının, Mart ayı içerisinde sonlandırılacağını belirtelim.

Eğer cep telefonunuza Windows 10 Teknik Önsürümü’nü yüklerseniz, Odalar özelliğini zaten göremeyeceksiniz. Buna paralel olarak, Windows 10’a geçince de bu sohbet gruplarını kaybedeceğinizi söyleyebiliriz. Eğer bu özelliği aktif olarak kullanıyorsanız, sohbetlerinizi vesaire yedeklemek isteyebilirsiniz.

Windows 10 için Microsoft tarafından hazırlanan