Teknoloji Son dakika: Aselsan'ın geliştirdiği sistem 'ilk tank atışlı' testi geçti!

Son dakika: Aselsan'ın geliştirdiği sistem 'ilk tank atışlı' testi geçti!

03.05.2021 - 16:02 | Son Güncellenme:

Türk Savunma Sanayi için çalışmalar sürerken, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir bir Twitter paylaşımı yaptı. TSK envanterinde yer alan M60TM, hem geliştiriliyor hem de dışa bağımlılığı azaltmaya odaklanıyor.

Dünya çapında dikkat çeken Türk SİHA ve İHA'larına ek olarak pek çok silah ve araç bulunuyor. Bunlardan biri olan ve TSK envanterinde yer alan VOLKAN-M Tank Atış Kontrol Sistemi, yüksek performanslı güncel sistemlerle donatıldı. Bunun akabinde tank ömür devri süresinin de uzatılmasıyla dikkat çekiyor. 

Haberin Devamı

İLK ATIŞ TESTLERİ BAŞARILI OLDU

Aselsan tarafından geliştirilen M60TM VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi, hareketli tank atışlı testlerine başlandı. Başarılı sonuçları aktaran İsmail Demir, hareketli tanktan duran hedeflere atışlar başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. 

Son dakika: Aselsanın geliştirdiği sistem ilk tank atışlı testi geçti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki M60TM tanklarının bir yandan modernizasyonunu bir yandan tüm bileşenlerinin millileştirilmesini sağladıklarını ifade etti.

Böylece bu konuda dışa bağımlılığı azaltırken, tankları yüksek performanslı güncel sistemlerle donattıklarını ve ömür devri sürelerini uzattıklarını belirten Demir, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu kapsamda ASELSAN tarafından geliştirilen VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi'nin hareketli tank atışlı testlerine başladık. Hareketli tanktan duran hedeflere atışlar başarıyla gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar yeni tank atış kontrol sistemimizi kalifiye etmeyi hedefliyoruz."