Teknoloji Askeri operasyonlara teknoloji dokunuşu: Uçan askerler!

Askeri operasyonlara teknoloji dokunuşu: Uçan askerler!

19.04.2021 - 10:10 | Son Güncellenme:

Daha önce hazırladığı Iron Man kostümü ile dikkat çeken Richard Browning bu uçuşuyla Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başarmıştı. Iron Man lakaplı Browning şimdi de askeri operasyonlar odaklı yeni bir araç geliştirdi.

Askeri operasyonlara teknoloji dokunuşu: Uçan askerler

Kişilerin kollarına ve ayaklarına taktıkları motorlar ile uçmalarını sağlayan jetpack, şimdi de uçan askerler fikrini destekleyecek bir tasarımla geliyor. Gravity Industries tarafından geliştirilen araç, şirketin YouTube kanalı üzerinden paylaşıldı. Bir askerin deniz operasyonunda jetpack’i kullanırsa nasıl müdahalede bulunabileceğini gözler önüne seriyor. Oldukça ilginç ve bir noktada hayran bırakan bu araç, ilerleyen yıllarda askeri operasyonlarda kullanılmak üzere tasarlanmış.

Haberin Devamı

BU ARAÇ İLERLEYEN YILLARDA OPERASYONLARDA KULLANILABİLİR

Çılgın ve uçan İngiliz olarak da bilinen Richard Browning, geçtiğimiz yıllarda uçan asker fikrine gönderme yapmıştı. Hollanda Deniz Özel Harekat Kuvvetleri ile bir iş birliği kuran  Browning, asker kıyafetini ve yeni tasarlanan jetpack’i giyiyor. Sonrasında bir gemiye uçan ve operasyonu başlatan bir eğitimin parçası oluyor.

Askeri operasyonlara teknoloji dokunuşu: Uçan askerler

Jetpack, Richard Browning sayesinde daha fazla görünür hale geldi. Özellikle askeri operasyonlara dahil edilmesini gündeme getiren Browning, vücut hareketleriyle bu cihazların kontrolünü sağlıyor. Bu fikri yıllardır savunan mucit, yavaş yavaş bazı ülkelerin askeri operasyonlarına katılacak anlaşmalar yaptı bile.

Hatırlatmak gerekirse daha önce de Fransa'da Bastille Günü kutlamalarına, 'uçan asker' gösterisi damga vurmuştu. 2019 yılında gerçekleşen kutlamalarda, havada uçan kişi, Zapata adlı şirketin CEO'su Franky Zapata'ydı. 

Haberin Devamı

Zapata, Champs-Elysees bulvarında düzenlenen törende kendi icadı olan araçla uçtu ve elinde de bir tüfek bulunuyordu. Oldukça dikkat çeken bu gösteri zamanında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve diğer Avrupalı liderlerin de katıldığı törende dünyanın dikkatini çekmişti.