Teknoloji Asus'tan çift ekranlı dizüstü bilgisayar: Project Precog

Asus'tan çift ekranlı dizüstü bilgisayar: Project Precog

07.06.2018 - 11:09 | Son Güncellenme:

Tayvanda düzenlenen Computex 2018 etkinliğinde ürünlerini tanıtan Asus, dizüstü bilgisayarları ile kullanıcıları şaşırtmaya devam ediyor. Asus, şimdi de çift ekran konseptine sahip, yeni dizüstü bilgisayarı Project Precog ile karşınıza çıkıyor.

Asustan çift ekranlı  dizüstü bilgisayar: Project Precog

Computex 2018 kapsamında tanıtımlarını ve önemli duyurularını bildirmeye devam eden Asus, ROG Strix Hero II ve Scar II ile ZenBook S ve ZenBook Pro dizüstü bilgisayarlarından sonra, yeni dizüstü Project Precog ile karşınıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Görselleriyle bile dikkat çeken Project Precog'un özellikleri neler?

Öncelikle teknik özelliklerinden ziyade dış görünüşüyle dikkat çeken Project Precog, çift ekranıyla karşınıza çıkıyor. Üzerinde fiziksel bir klavye bulunmayan yeni dizüstü, klavyeyi sanal hale getirerek gövde kısmından yararlanmanızı sağlıyor.

Asustan çift ekranlı  dizüstü bilgisayar: Project Precog

Bunun dışında standart bir ekran gibi de kullanılabiliyor. Project Precog sadece bununla sınır kalmıyor, şirket kullanıcıların bilgisayarı yan konumda dik tutulacağını bile düşünüyor. Harici klavye ve mouse ile Project Precog'un kullanım yapısı adeta bir masaüstü PC'yi andırıyor. Ekran menteşesi sayesinde tablet şeklinde de kullanabileceğiniz dizüstü, akıllı özelliklere de sahip. Pil kendisini optimize edebiliyor ve çalışılan yazılıma göre öneriler sunabiliyor.

Haberin Devamı

Asustan çift ekranlı  dizüstü bilgisayar: Project Precog

Intel'in Movidius işletim sistemiyle kullanıcıların ellerini dahi takip edebiliyor. İki ekranı tek bir ekran gibi sunabilmesi de dikkat çeken Precog, Microsoft Cortana ve Amazon Alexa dijital asistanlara sahip.

Asus Project Precog, şirketin yaptığı açıklamaya göre satışa çıkacak. Fakat ne zaman satışa çıkıcağı ve ne kadar olacağı konusunda henüz net biir bilgi yok. Uzmanlara göre 2019 yılında çıkacağına dair söylentiler var.

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.