Teknoloji Attığınız Tweet’ler Artık “Google”da!

Attığınız Tweet’ler Artık “Google”da!

06.02.2015 - 12:23 | Son Güncellenme:

Google ve Twitter, yeni bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmayla birlikte Tweet’lerimiz, Google aramalarında çok daha fazla görünecek.

Attığınız Tweet’ler Artık “Google”da

Bu yılın ilk yarısıyla birlikte kullanıcıların attığı tweet’ler, Google arama sonuçlarında daha fazla yer alacak. Yapılan dev anlaşmanın, Twitter’ın sektördeki payını artırmasını sağlayacağı belirtiliyor. Bloomberg’in haberine henüz bir doğrulama ya da yalanlama gelmese de, şirkete yakın kaynaklardan alındığı belirtilen haberin doğru olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Bu tür bir anlaşma daha önce de iki firma arasında gerçekleştirilmiş; ancak Google+’ın piyasaya çıkmasıyla birlikte bu anlaşma suya düşmüştü. Fakat görülen o ki firma, G+’ınpopülaritesininTwitter’ı yakalayamayacağından emin; bu da, anlaşmanın yeniden yapılmasını sağladı. Bu arada Twitter’ın, Yahoo ve Bing’le de benzer anlaşmalarının olduğunu belirtmekte fayda var.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu haber üzerinde her iki firmadan da herhangi bir açıklama gelmiş değil. O nedenle şimdilik beklemek en mantıklısı. Mart 2006 yılından beri yayında olan sosyal medya devi Twitter, şu anda 284 milyonu aktif olmak üzere 500 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Web sürümü, iOS ve Android’in yanı sıra, Windows Phone 8.1, Windows 8.1 ve BlackBerry OS 10 gibi işletim sistemlerinde de Twitter uygulamalarına rastlamak mümkün.Son olarak “Siz Burada Yokken” isimli bir özelliği piyasaya sunan Twitter’ın 2014 yılı ile ilgili paylaştığı videoya göz atabilirsiniz.