Teknoloji AVM’de kelebek avı!

AVM’de kelebek avı!

12.07.2013 - 23:08 | Son Güncellenme:

Forum Alışveriş Merkezi’nde başlatılan iButterfly uygulamasıyla, AVM’de uçuşan kelebekleri yakalayanlar ödüllendiriliyor

AVM’de  kelebek avı

Yıl 2013. Çok değil, 15-20 yıl önce hayal bile edemeyeceğimiz bir yerdeyiz. Başrolünde Michael J. Fox’un oynadığı ‘Geleceğe Dönüş’ filmini izlerken, her şeyin ‘bilimkurgu’dan ibaret olduğunu düşünüyorduk. Filmde Marty’nin gittiği 2015 yılına ait öngörülen şeylerin birçoğu şimdi hayatımızda; parmak iziyle açılan kapılar, video konferanslar, bir ekran üzerinden tüm fonksiyonları yönetilen evler, 3D filmler... Üstelik o kadar hayatımızın içindeler ki, bir zamanlar hayal olduklarını düşünmek bile güç.

Hep daha akıllının peşindeyiz
90’lı yılların başında tanıştığımız cep telefonları da artık hayatımızın bir parçası. İlk zamanlarda mesaj göndermesine, ekranının renkli olmasına, fotoğraf çekmesine şaşırıp kaldığımız telefonlarımız, artık bir bilgisayarın yapabildiği her şeyi yapabiliyor. Ve biz devamlı daha iyisini, daha ‘akıllı’sını arıyoruz.
Türkiye, özellikle teknoloji konusunda yeniliklere çok açık bir ülke... Durum böyle olunca, markalar ve sektörler de bu gidişe ayak uydurmak zorunda kalıyor. Alışveriş merkezi sektörü de bunlardan biri.
Tüketiciler artık ‘alışveriş yapıp çıkmak’tan daha fazlasını bekliyor. Bunun farkında olan AVM’ler de tüketiciyle daha yakın ve interaktif ilişkiler kurup, kişiye özel etkileşim sağlayan etkinlikler düzenliyor.
Uzakdoğu’dan sonra Avrupa’da ilk kez Türkiye’de hayata geçen iButterfly uygulaması, işte böyle online ve offline’ın bir arada kullanıldığı çok güzel bir proje örneği...
Forum Alışveriş Merkezleri’nin hayata geçirdikleri iButterfly projesi, akıllı telefonlara indirilen aplikasyon aracılığıyla kullanıcıları ‘kelebek avı’na çıkarıyor. Ziyaretçiler App Store ve Google Play’den indirdikleri bu uygulama sayesinde, ‘augmented reality’ (artırılmış gerçeklik) teknolojisi ile alışveriş merkezi içerisinde görebildikleri kelebekleri yakalamaya çalışıyor.

Kelebek karşılığı ödül
Altı farklı kelebeği yakalamaya çalışan ziyaretçiler, yakaladıkları her kelebek karşılığında sinema biletinden, farklı mağazalardan hediye çeklerine ve özel indirimlere kadar uzanan geniş bir yelpazede hediyeler kazanıyorlar.
Şimdiye kadar Forum İstanbul, Marmara Forum ve Forum Kayseri’de uçuşan iButterfly kelebekleri, hız kesmeyerek Forum Mersin, Forum Trabzon ve Forum Bornova’yı da ziyaret edecek.

Haberin Devamı

AVM’de  kelebek avı

Sayılarla iButterfly

* iButterfly uygulamasını şimdiye kadar toplam 12.000 kişi indirdi.
* Uygulamayı indiren ziyaretçilerin yaş aralığı ağırlıklı olarak 25-34
* Kullanıcıların yüzde 56’sı kadın
* Şimdiye kadar yakalanan kelebek sayısı 49 bin 416.
* Dağıtılan hediye sayısı 8 bin 665.
* Proje, 6 Forum’a yayıldığında rakamların iki katına çıkması hedefleniyor.

TEKNOLOJİ PAZARI

Elektronik itfaiyeci

iOS cihazlarla uyumlu, ‘Sense+’ duman dedektörü, sensörleriyle gazları algılayabiliyor. Sense+, tehlike anında acil durum numaralarını arıyor ve alarmı devreye sokarak sizi uyarıyor. Akıllı cihazlara USB’den bağlanan kitin, Android ve Windows Phone versiyonları da çıkacak. Fiyatı 59 dolardan başlıyor.

Haberin Devamı

AVM’de  kelebek avı

GoPro’ya rakip

JVC, aksiyon kamerası GoPro’ya rakip ‘GC-XA2 ADIXXION’u çıkardı. 8MP kamera, 1080p/60FPS ya da 720p/120FPS yüksek hızlı video çekimi yapabiliyor. Wi-Fi destekli kameranın ekranıysa 1.5inç. 5m’ye kadar su geçirmeyen JVC’de jiroskop destekli görüntü sabitleyci de var. Fiyatı 299 dolar.

Optimus G2 ‘hızlı’ geliyor

Optimus G Pro’yla
G. Kore’de 1 milyon satan LG, Optimus G2’yi çıkarmaya hazırlanıyor. 5.2 inç ekranlı cihazın kamerası 13MP. Hızını dört çekirdekli 2.3GHz işlemci ve 2GB RAM’den alan G2, Android 4.2’yle çıkacak. Yeni Optimus’un ses ve güç tuşları arka panelde yer alacak.

AVM’de  kelebek avı

Süper batarya

Telefonlar için pil üreten ‘Mugen Power’, Galaxy S4 için 5.500mAh batarya çıkardı. Mugen, 2.600mAh pilli S4’ün batarya gücünü ikiye katlıyor. 17 saat konuşma, 4 saat video izleme süresi sunan bataryanın şarjı 3-4 gün gidiyor. 89.50 dolar.

AVM’de  kelebek avı

Nokia’nın yeni Lumia’sı

Nokia’nın 41MP kameralı telefonu Lumia 1020 veya EOS adını alacak. ‘Nokia Pro Camera’ uygulaması olacak telefonda kameranın her ayarı elle yapılabilecek. 4.5inç ekranlı Lumia’nin, çift çekirdekli 1.5GHz işlemcisine 2GB RAM eşlik edecek. Diğer özellikleri; polikarbonat gövde, Xenon flaş, 32GB hafıza ve 2000mAh batarya.

Yeni uygulamalar

Polamatic (Android,iOS) 1.99 dolar

Uygulama, Polaroid makineler gibi fotoğraflar çekerek nostalji duygusu yaşatıyor. Fotoğraflarınızı farklı yazı tipleri ve filtrelerle özelleştirip, sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Mega (Android) Ücretsiz

Kim Dotcom’un eseri, ‘bulut’ şeklindeki çevrimiçi depolama uygulaması. Mega, kullanıcılarına 50GB ücretsiz depolama alanı sunuyor. Firma, iOS ve Windows Phone versiyonları için de çalışıyor.

eBroşür (Android/iOS) Ücretsiz

Online lokal promosyon ve kampanya sitesi ebrosur.com’un mobil hali. Telefonlarınızdan yüzlerce markanın güncel kataloglarını görebilirsiniz.

İnceleme

AVM’de  kelebek avı

XPERIA L

Küçük ve etkili

Sony’nin orta sınıf Xperia’sı ‘L’, yay gibi kasası ve LED şeritli tasarımıyla dikkat çekiyor

‘Xperia Arc’ı andıran cihazın 4.3inç ekranı, tek elle rahat kullanım için tasarlanmış. Yumuşak plastik dokusuysa kullanımı zevkli hale getiriyor. Gelişmiş telefonların yanında L’in ekran görüntüsü sönük kalıyor. Alttaki dokunmatik tuşların hassaslığından işlem sırasında ekranlar değişebiliyor.
Çift çekirdekli 1GHz işlemci ve 1GB RAM donanımlı Xperia L, orta seviye için başarılı bir performans sunuyor. 8GB hafızasına ek, 32GB’a kadar microSD desteği de var. 1750mAh bataryalı L, tam dolu şarjla 1 günü zor tamamlıyor. ‘Stamina modu’ pil ömrünü az da olsa uzatıyor.
Görüntü sensörleriyle ünlü Sony, ‘L’deki 8MP kamerasıylaysa sınıfta kalıyor. Odaklanma sorunu olan kamera, yüksek çözünürlükte bile bulanık görüntü veriyor. Clear Audio ve Walkman destekli müzik çaların ses kalitesiyse çok iyi.
Android 4.1 sürümüyle çıkan telefona yazılım güncellemesi henüz çıkmadı. Telefonun fiyatı 900 TL.