Teknoloji Avrupa Birliği Google’ın Gizlilik Politikasını Reddediyor!

Avrupa Birliği Google’ın Gizlilik Politikasını Reddediyor!

20.02.2013 - 13:27 | Son Güncellenme:

Peki Türkiye’deki Google kullanıcılarını ne bekliyor?

Avrupa Birliği Google’ın Gizlilik Politikasını Reddediyor

İnternet deyince belki de akla gelen ilk firma olan Google’ın Avrupa Birliği ile başı belada. Google, internet üzerinden sunduğu onlarca servisin her biri için ayrı kullanıcı sözleşmesi oluşturmak yerine, bütün servislerini tek bir gizlilik sözleşmesiyle kullanıcılarına açmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Bu amaçla Google, geçtiğimiz senenin başında kullanıcı politikasıyla ilgili tek sayfalık bir sözleşme yayımladı. Başta Fransa olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinden tepki alan bu yeni gizlilik politikası özellikle kişisel verinin kullanımı noktasında kafalarda bazı soru işaretleri bıraktığı için çokça sorgulanmaya başladı.

‘’Google’ın cevabı bizi tatmin etmedi!’’

Firmanın yeni politikasıyla ilgili hızlıca geri dönüş yapan AB ülkeleri, Google’dan aldıkları cevabın kendilerini tatmin etmediğini söylüyor.

Türkiye’den Google’ın yeni kullanıcı sözleşmesiyle ilgili henüz bir itiraz gelmemiş olsa da, hazır Google bizleri onlarca sayfalık sözleşme angaryasından kurtarmışken en azından yeni gizlilik politikasını anlattıkları videoyu izlemenizi kesinlikle öneririz.