Teknoloji Avrupa ülkelerine de teslimat başladı! Güvenlik güçlerini koruyacak

Avrupa ülkelerine de teslimat başladı! Güvenlik güçlerini koruyacak

28.07.2021 - 16:55 | Son Güncellenme:

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen balistik zırh çözümleriyle güvenlik güçlerinin operasyon sahasındaki  güvenliği üst seviyeye çıkarılıyor.  

Avrupa ülkelerine de teslimat başladı Güvenlik güçlerini koruyacak

Nurol Teknoloji, Ankara'da bulunan  3 üretim tesisinde balistik koruyucu zırh sistemleri üretiyor. Bor karbür, silisyum karbür ve alumina seramiklerle ileri balistik  zırhlı çözümleri üretebilen dünyadaki birkaç firmadan biri olan Nurol Teknoloji,  ortaya koyduğu ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri ve diğer kolluk  güçlerinin olası en yüksek tehdide karşı korunmalarını ve operasyon alanlarında  avantaj sağlamasını amaçlıyor.

Haberin Devamı

Zırh çözümlerinde kullanılan malzemeler ve karışımlar için özgün  reçeteler ve üretim yöntemleri geliştirilirken, şirket yetkilileri bu sayede  "dünyanın en hafif zırh çözümlerini" ortaya koyabildiklerini vurguluyor.

Yerli ve milli balistik koruyucu çözümler bu alandaki dışa bağımlığı  büyük ölçüde azaltırken ülke ekonomisine de önemli katkı sağlıyor.

Şirket, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçları için yakın  zamanda 100 binden fazla balistik koruyucu yelek, tam koruma yeleği, gömlek içi  yelek siparişi aldı ve bunların yarısına yakınını teslim etti. Teslimatlar  partiler halinde sürdürülüyor.

TEHDİTLERE ÖZEL ZIRHLAR

Nurol Teknoloji Satış ve Pazarlama Müdürü Dilem Koçak, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, temel faaliyet alanlarının balistik ürünler ve bunların ana  malzemesi olan balistik seramikleri üretmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bor karbür, silisyum karbür ve alumina olmak üzere 3 ana balistik  seramik ürettiklerini dile getiren Koçak, bunları kompozit malzemelerle  birleştirerek personel, araç ve yapısal olmak üzere 3 ana grupta koruma çözümleri  sunduklarını anlattı.

Koçak, personele sunulan balistik koruyucularda bor karbür, silisyum  karbür seramiklerle oluşturulan plakalara kompozit katman ekleyerek istenilen  tehditlere uygun zırhlar ürettiklerini ifade etti. Koçak, yine personelin  kullanımına yönelik olarak özel isterleri karşılayan kalkanlar oluşturduklarını belirtti.

Avrupa ülkelerine de teslimat başladı Güvenlik güçlerini koruyacak

Koçak, jandarma ve emniyet güçlerinin ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı  ihalenin ardından isterlere uygun çözümler için Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ve  bunu test süreçlerinin izlediğini söyledi. Koçak, çalışmalar sonunda 7,62, 7,63  milimetre zırh delici mühimmatı 3 atışa kadar tutabilen plakalar üretilip teslim  edildiğini bildirdi.

GEMİ, HELİKOPTER VE İHA'LARA KALKAN

Savunma sanayisindeki zırhlı araç üreticileriyle çözüm ortağı  olduklarına işaret eden Koçak, kara araçlarına eklemeli zırh şeklinde farklı  seviyelerde koruma sunduklarını ifade etti. Koçak, Türkiye'nin milli gemi  projelerinde, helikopter taban koruma, kokpit koruma ihtiyaçlarında görev  aldıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Koçak, yapısal ürün grubunda ise zırhlı güvenlik kabinleri  ürettiklerini ve bunlarda daha çok zırhlı çelik tercih edildiğini belirterek, "Bu  şekilde konteynerler, daha mobil yapılar üretilmekte. Aynı zamanda İHA/SİHA gibi  araçların komuta kontrol konteynerleri hem de sevkiyatını sağlayan konteynerler  üretmekteyiz. Milli Savunma Bakanlığına sevkiyatını yaptığımız komuta yeri  sistemleri üretiyoruz. Bunlar NATO tatbikatlarında hızlıca kurulabilen ve  toplanabilen yapılar." dedi.

İHRACAT HEDEFİ YENİ ANLAŞMALARLA ARTIYOR

İhracatın cirolarındaki payının yüzde 10-12 seviyesinde bulunduğuna  işaret eden Koçak, bunu yüzde 30-40 seviyesine çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Koçak, ihracat çalışmalarının son dönemde yoğunlaştığına dikkati  çekerek şunları kaydetti:

"İtalyan ordusuna yönelik 5 yıllık bir anlaşma yaptık. İtalyan ordu  personelinin göğüs plakası ve yan plaka ihtiyacını biz karşılıyoruz. Belçika ile  2 yıllık bir anlaşma yaptık, 10 bin göğüs ve yan plaka ihracatımız olacak.  Polonya polisiyle 3 yılık bir anlaşmamız var. Alman Özel Kuvvetleri ve Hollanda  polisine kalkan ve göğüs plakası şeklinde küçük hacimli de olsa ilk ürünlerimizi  verdik. Türkiye'nin seramik üreticisi olarak sektörün öncü çözüm firmalarıyla  çalışmalara başladık ve özel projeler yürütüyoruz, önümüzdeki dönemde bunları da  dillendiriyor olacağız."

 

Yazarlar