Teknoloji Baidu’dan Yemeklere Özel Yorum

Baidu’dan Yemeklere Özel Yorum

28.06.2016 - 15:23 | Son Güncellenme:

Google’ın Çin’de ki görevini üstlenen Baidu uygulaması Nuomi’ye bu yılın ilerleyen günlerinde bir güncelleme yayınlayacak.

Baidu’dan Yemeklere Özel Yorum

Bu güncelleme ile beraber kullanıcılar sadece bir restoranta özel değil yemeğe özel yorum yapabilecek. Uygulamanın özellikle kullanıcıları yemek yorumlarına yönlendirmesi asıl hedeflerden bir tanesi.

Haberin Devamı
Örnek Olabilecek Yenilikler

Kullanıcıların basitçe fotoğraf çekip bir kaç kelime yazmak yerine sesli dikte yapma seçeneği de yeni güncelleme ile beraber mevcut olacak. Bu sayede yemek esnasında bile o yemeğe yorum yapılabilecek. Yüklenen yemek fotoğrafı ile beraber yorum kısmı bitirilecek. Bu yolla beraber tüketiciler restorantlardan verecekleri siparişlerde hangi yemeğin seçecekleri konusunda daha rahat oalbilecek. Uygulama henüz akıllı değil. Ancak o kadar çok yemek fotoğrafı bulunuyor ki yeni bir fotoğraf yüklendiğinde hangi restoranttan hangi yemeğin yüklendiğini anlayabiliyor. Şirket yüz binlerce restoranttan veri topluyor. Bauidu’nun Derin Öğrenme Enstitüsü yöneticisi Yuanqing Lin’in yaptığı açıklamaya göre uygulama yüklenen fotoğrafların %90’ınını tanıyabiliyor. Lin bu açıklamayı Baidu’nun Silicon Valley’de bulunan yapay zeka laboratuvarından yaptı.

Haberin Devamı

Baidu’nun Çin’de aylık 260 milyondan fazla aktif kullanıcısı yer alıyor. Apple, Facebook, Google, Microsoft ve Twitter gibi devlerin hepsi yapay zekay veya derin öğrenmeye yatırım yapıyor ve bir sürü yeni avantajlara sahip özellikler duyuruyor. Bunlardan birtanesi Google’ın mail servisi gmail için kullandığı Smart Reply. Bu teknoloji de Baidu benzeri bir yapay zeka içeriyor.