Teknoloji Bayrampaşa Operasyonu yavaş ilerliyor

Bayrampaşa Operasyonu yavaş ilerliyor

19.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bayrampaşa Operasyonu yavaş ilerliyor

Bayrampaşa Operasyonu yavaş ilerliyor

Bayrampaşa Operasyonu yavaş ilerliyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici, Bayrampaşa Cezaevi'nde kurtarma operasyonu gerçekleştiren jandarma timlerinin, hiçbir tutuklu ve hükümlüye zarar vermeden yavaş yavaş koğuşlarda ilerlediğini bildirdi.
Operasyonun gerçekleştirildiği Bayrampaşa Cezaevi'ne 06.30'da gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Çitici, yaptığı açıklamada, cezaevinde şu anda askeri birliklerin operasyonunun sürdüğünü ifade ederek, ''Jandarmamız, hiç kimseye zarar gelmesini istemediği için yavaş yavaş ilerliyor'' dedi.
Terör örgütü üyelerinin güvenlik kuvvetlerine, bomba, silah ve diğer malzemelerle karşılık verdiklerini ifade eden Başsavcı Çitici, daha önce açlık grevi eylemini bitirdiklerini açıklayan ve operasyon sırasında güvenlik kuvvetlerine karşılık vermeyen PKK terör örgütü üyelerinin, koğuşlarından tahliyelerine başlandığını bildirdi.
Başsavcı Ferzan Çitici, operasyon sırasında ölen ya da yaralanan olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine, bu konuda bir bilgi almadığını söyledi. Çitici, operasyonla ilgili kesin bilgilere 2-3 saat içerisinde ulaşılabileceğini kaydetti.