Teknoloji Bildiğiniz Patenleri Unutun!

Bildiğiniz Patenleri Unutun!

11.07.2014 - 03:01 | Son Güncellenme:

Çizgi filmlerde ve bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz patenler gerçek oluyor!

Bildiğiniz Patenleri Unutun

RocketSkates adlı paten projesi gençler tarafından çok sevileceğe benziyor. Saatte yaklaşık 12 km/h hız yapabilen RocketSkates’i isminden dolayı roketle çalışan bir paten olarak düşünebilirsiniz ancak öyle değil. RocketSkates patenin altında bulunan ufak bir motorla çalışıyor. Daha önce de böyle girişimlerin olduğunu biliyoruz. Peki nedir bu RocketSkates’in diğerlerinden farkı diye düşünüyor olabilirsiniz. Diğer rakiplerinin aksine, RocketSkates yaklaşık 3 kg daha hafif ve 2 merkezi motor yerine 4 merkezi motor bulunduruyor. Böylece daha hızlı bir şekilde yol alabiliyorsunuz. RocketSkates’in en büyük artısı ise rakiplerinin aksine tamamen bildiğimiz klasik patenler gibi kullanılabilmesi. Yani ellerinizi özgür bırakarak yüksek hızda ve daha az yorularak yolculuğunuza devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

RocketSkates’in günlük yaşamda kullanımı gerçekten çok kolay. Çünkü işe giderken ya da dışarı çıkarken giyeceğiniz ayakkabının üstüne bir aparatmış gibi takılabiliyor.

RocketSkates’in yaratıcısı Peter Treadway’e göre RocketSkates öğrenimi ve kullanımı çok kolay bir paten. Çalıştırmak için sadece güç tuşuna basmanız yeterli. Peter Treadway ayrıca prototipte bulunmayan birkaç yenilikten de söz etti. Patenlerin içine takacakları bir mikroçip ve akıllı telefonlara yapılacak uygulama sayesinde RocketSkates ile ne kadar yol aldığınız, ne kadar hız yaptığınız gibi bilgileri de yakında görebileceğimizi belirten Peter Treadway bunu bluetooth aracılığı ile yapacaklarını kaydetti.