Teknoloji Bilgisayar Şifresi Nasıl Değiştirilir? Bilgisayar Şifresi Nasıl Kaldırılır?

Bilgisayar Şifresi Nasıl Değiştirilir? Bilgisayar Şifresi Nasıl Kaldırılır?

28.05.2021 - 13:32 | Son Güncellenme:

Bilgisayarınıza daha önce koyduğunuz şifreyi istediğiniz zaman kaldırabilir ya da değiştirebilirsiniz. Bilgisayarlarınızı açarken şifre koymak, hem güvenlik açısından hem de içinizin rahat etmesi için gerekli olan bir işlemdir. Parolalar, kişiye özeldir. Bilgisayarınızın içindeki tüm bilgilerin korunmasını sağlar. Bilgisayar şifresi nasıl değiştirilir? İşte, tüm detaylar.

Bilgisayar Şifresi Nasıl Değiştirilir Bilgisayar Şifresi Nasıl Kaldırılır

 Windows 10'da pek çok parola çeşidi olmasına rağmen genellikle insanlar, eski parola koyma yöntemini kullanıyor. Bilgisayarınızı parola ile koruyarak meraklı kişilerin, misafir çocuklarının ya da aile bireylerinizin özel verilerinize ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Bilgisayar Şifresi Nasıl Değiştirilir? 

 Bilgisayarda şifre değiştirmek için bazı adımları takip etmeniz gerekir. Bunlar ise;

Öncelikle Başlat menüsünden Windows ayarlarını seçmeniz gerekir.

Hesaplara tıklayarak Hesap ayalarında solda bulunan menüden "oturum açma seçeneklerine tıklamanız gerekir."

Sağ menüden parolayı seçerek parola altındaki ekle butonuna tıklamanız gerekir.

Ardından karşınıza parola oluştur ekranı gelir. Bu ekrana oluşturmak istediğiniz yeni parolayı yazarak parolayı onayla kutucuğuna da aynı parolayı tekrar yazmanız gerekir. 

Parola ipucu kutusuna ise, parolanızı unutursanız ne olduğunu size hatırlatması için bir ipucu yazmanız gerekir.

Bir sonraki ekranda işleminiz bitiyor. Bu bölümde "son" butonuna tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bilgisayar Şifresi Nasıl Kaldırılır?

 Bilgisayarınız her açıldığında size parola sorar. Windows parola kaldırmak isteyenler bu işlemi "Ayarlar" bölümünden gerçekleştirebilir. Ardından "Hesaplar" bölümünden "Bunun yerine yerel bir hesap ile oturum açın" adımını takip ederek hesap, yerel hesaba çevrilir. Daha sonra "Ayarlar" seçeneğinden "Hesap" sekmesine tıklanır. "Oturum Açma Seçenekleri"nden "Parola" sekmesi ve daha sonra da "Değiştir" butonu tıklamanız gerekir. "Değiştir" seçeneğine tıklandığında kimlik doğrulaması için kullanılan şifre sizden istenir. Daha sonra yeni şifre oluşturmak için yeni bir pencere karşınıza çıkar. Bu pencereden "Yeni Parola" > "Parolayı Tekrar Girin" > "İpucu" adımlarını geçerek "İleri" > "Bitir" seçeneğine tıklamak gerekir. Bu adımları atladıktan sonra da bilgisayar açıldığı zaman oturum açma şifresi sorulmadan doğrudan masaüstü ekranı karşınıza gelir.