Teknoloji Bilim ve teknoloji halka götürülüyor

Bilim ve teknoloji halka götürülüyor

21.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ’da startını verdikleri Gezici Bilim Merkezi Projesi’nin ulusal ve yerel düzeyde önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.

Bilim ve teknoloji halka götürülüyor
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Bölümünce
hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından kabul edilerek desteklenen, "Gezici Bilim Merkezi Projesi" uygulaması, Tekirdağ merkez Köseilyas köyünde törenle başlatıldı.

Vali Doğan, bir otobüs içinde uygulanacak projenin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projenin üniversite tarafından hayata geçirilmesinin Tekirdağ ve bölge adına sevindirici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
Gezici Bilim Merkezi Projesi ile Tekirdağlı çocukların proje yapmanın farklılığını anlayacaklarını ifade eden Doğan, "projesi, ulusal ve yerel düzeyde önemli kazanımlar sağlayacak" dedi. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ise "Projeyle bilim ve teknolojiyi halka benimsetmeyi ve geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın bilim ile tanışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Şenköylü, gıda mühendisliği araştırıcılarının bu merkezle Tekirdağ’a bağlı 2 belde ve 18 köyü 20 ay boyunca gezerek 9-12 yaş grubu öğrencilere, "Mikro Canlılar ve Vücudumuz", "Gıdalarımız ve Beslenme" ile "Doğamız ve Biz" konularında gözlem ve deney yaptırarak sorgulamayı, analitik düşünmeyi ve bu yolla bilimsel sonuçlara ulaşmayı öğreteceğini söyledi.

NKÜ Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci de "bu, gıda bölümü genç araştırmacılarının köylerde yaşayan genç kardeşlerine ulaşma projesidir" dedi. Törende TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. Çiğdem Atakuman ve proje yürütücüsü araştırma görevlisi Murat Velioğlu bilgi verdi. Gezici Bilim Merkezi otobüsünün açılış kurdelesini Vali Doğan, küçük bir kız çocuğuyla kesti.