Teknoloji Bitrate Nedir, Ne İşe Yarar? Bitrate Kaç Olmalıdır?

Bitrate Nedir, Ne İşe Yarar? Bitrate Kaç Olmalıdır?

25.04.2021 - 06:14 | Son Güncellenme:

Bilgisayarı ve interneti verimli şekilde kullanabilmek için bitrate büyük öneme sahiptir. Bu kelime aynı zamanda bit olarak da ifade edilir. Peki Bitrate nedir, ne işe yarar? Bitrate kaç olmalıdır? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Bitrate Nedir, Ne İşe Yarar Bitrate Kaç Olmalıdır


Bir ölçüm olarak da öne çıkan bitrate, internet veri hızı noktasında önemli bir potansiyel teşkil ediyor. Aynı zamanda bir denetleme ve kontrol sistemi olarak da ifade etmek mümkün. Bu konuda sistemlerin performansını denetleme noktasında şirketler tarafından değerlendirilir.

Bitrate Nedir?

Bilgisayar üzerinden verilerin aktarım hızı bitrate olarak bilinmektedir. Günlük yaşamda ve halk arasında bu durum daha çok bit olarak ifade edilir. Belli bir oranı bulunmaktadır ve bu oran performans üzerinden ölçülür. Böylece kişinin kullandığı verip üzerinden ne kadar bir performans değerlendirdiği ortaya çıkar.

Bitrate Ne İşe Yarar?

Kullanıcıların elde ettiği ürünlerden aldıkları hız ve verim bitrate üzerinden hesaplanır. Böylece kişinin aldığı ürün eşliğinde hız ve verimin en yüksek noktaya çıkıp çıkmadığını noktasında bilgi sağlanır. Net bir hesaplama imkanı sağlayan bitrate bu sebepten dolayı oldukça önemlidir. Bunun için bit oranı öyle çıkar ve dijital bir ölçüm oranı olarak değerlendirilir. Bit oranı değeri kullanılmak suretiyle, kullanıcıların aldıkları verim ve performansla hesaplaması etkin biçimde gerçekleştirilir.

Bitrate Kaç Olmalıdır?

Kullanıcıların elde ettikleri ürün kapsamında verim ve performans açısından kaç olması gerektiği bitrate üzerinden hesaplanır. Bu doğrultuda upload MPS değeri hesaplaması gerçekleşmektedir. Tabii her ürün kapsamında upload değeri değişkenlik gösterebilir. O yüzden bitrate kaç olmalı sorusu için bunu yüzde olarak ele almak daha etkin bir seçenek sağlar. Genel olarak ise alınan ürünün en yüksek performansının en az %80’i kadar bir oran elde etmek gerekir. Böylece alınan ürünün ne kadar değerli olduğu anlaşılır.