Oyun Dunyasi Blizzard’dan Şok Karar

Blizzard’dan Şok Karar

11.04.2016 - 16:08 | Son Güncellenme:

World of Warcraft’ı sadece oyuncular bilmiyor, artık kültürel bir fenomen haline geldi. Ancak bazı WoW oyuncuları var ki Blizzard’ın son dönemlerde çıkarttığı ek paketlerde oynarken, oyunun ilk paketinde (Vanilla WoW) eğlendikleri kadar eğlenemiyorlar. Bu durumda da tabii ki firmanın orijinal WoW sunucuları dışında çözümler yaratmaya çalışıyorlar. Firmanın kendi WoW sunucuları dışındaki diğer özel (Private) sunucuları […]

Blizzard’dan Şok Karar

World of Warcraft’ı sadece oyuncular bilmiyor, artık kültürel bir fenomen haline geldi. Ancak bazı WoW oyuncuları var ki Blizzard’ın son dönemlerde çıkarttığı ek paketlerde oynarken, oyunun ilk paketinde (Vanilla WoW) eğlendikleri kadar eğlenemiyorlar. Bu durumda da tabii ki firmanın orijinal WoW sunucuları dışında çözümler yaratmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Firmanın kendi WoW sunucuları dışındaki diğer özel (Private) sunucuları kapattığına daha önce de şahit olmuştuk. Bu sefer de Nostalrius isimli özel WoW sunucusunu kapatmak için dava açmış durumda. Nostalrius, WoW’un uzun süredir en popüler özel sunucusu. 1.12 Drums of War yaması üzerinden hayatına devam eden sunucunun masrafları karşılayamaması yüzünden yakın zamanda kapanması bekleniyordu. Blizzard’ın da dava açarak süreci hızlandırdığını görüyoruz. 10 Nisan yani gün içerisinde sunucu tarihin tozlu rafları arasında yerini alacak ve anılarda kalacak.

Ne diyebiliriz ki. Firmaya kızamayız da, sonuçta firmanın kendi geliştirdiği oyunu. Bir dünya masraf yaptığı, bir çok insanın zaman ve emek harcadığı bir oyun. Kendileri uğraşıp o kadar senaryo yazıyorlar, bir sürü karakter yaratıyorlar, mekanikler hazırlıyorlar. Yasal kurallar çerçevesinde koruduğu bir yapım. “Koca Blizzard, sanki oyuncu kaybedecek, para kaybedecek” diye düşünebilirsiniz ancak işler o kadar da basit değil.

Haberin Devamı

Belli mi olur bakarsınız bir gün Blizzard kendisi bir Vanilla WoW sunucusu açar, sırf nostalji olsun diye.