Teknoloji Bu Ahtapot Resim Çekebiliyor!

Bu Ahtapot Resim Çekebiliyor!

14.04.2015 - 11:31 | Son Güncellenme:

Şimdiye kadar pek çok hayvanın fotoğrafı çekildi. Peki ya insan resmi çeken bir hayvan görülmüş müydü? Bu haberimize inanamayacaksınız!

Bu Ahtapot Resim Çekebiliyor

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz yıllarda bir maymun bir selfie çekmiş; bu da, söz konusu çalışmayı yürüten fotoğrafçının telif hakkı konusunda ortalığı ayağa kaldırmasına neden olmuştu. Ancak insanların resmini çeken bir hayvan; hele ki bir deniz canlısı şimdiye kadar görülmemişti. Ancak her şeyin bir ilki var… Yeni Zelanda’daki KellyTarlton’sSea Life Aquarium yetkilileri ve Sony, görülen o ki bu durumu değiştirmek için kolları sıvamış ve başarılı da olmuş. Aşağıdaki videodan izleyebileceğiniz ahtapot, bu işbirliğiyle birlikte fotoğraf çekmek için eğitilmiş.

Haberin Devamı

“TheOctographer” lakaplı dişi ahtapot, suya indirilen bir fotoğraf makinesinin deklanşör tuşuna basıp resim çekebiliyor. “Rambo” ismindeki bu ahtapot, her çektiği fotoğraftan da 2$ kazanıyor! Yürütülen projenin iki farklı amacı var: Birincisi, ahtapotların ne kadar zeki hayvanlar olduğunu; ikincisi de, Sony’nin TX30 Compact kamerasının dayanıklılığını göstermek. Her iki durum için de oldukça başarılı ve amacına ulaşmış bir kampanya olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de su geçirmez Xperia’larıyla birlikte su altıyla daha fazla ilgilenmeye başlayan Sony, şöyle de bir proje hayata geçirmişti hatırlayacak olursanız.

Yazarlar