Teknoloji Bu Araçla Gaza Bastınız Mı, Havadasınız!

Bu Araçla Gaza Bastınız Mı, Havadasınız!

13.05.2014 - 14:04 | Son Güncellenme:

“SkyRunner” yarı arazi aracı, yarı hava aracı ve aksiyon sporları ile ilgilenler eminiz ki bayılacaklar.

Bu Araçla Gaza Bastınız Mı, Havadasınız

İlk gördüğünüzde agresif tasarımı ve köşeli hatları ile bir James Bond filminden fırlamış da gelmiş gibi duruyor. 125 beygirlik, 1 litre kapasiteli Ford EcoBoost motoru ve sadece 420 kilogramlık ağırlığı, onu yerde 185 kilometre hıza çıkartabiliyor. Cam ve fiber karışımı gövdesi hem sağlam, hem de hafif. Uzun yollarda toz attırmak veya bozuk araziyi keşfetmek için ideal.

Haberin Devamı

İlk bakışta bile güzel gözüküyor ama asıl numarası ortaya çıktığında nefesiniz kesiliyor. SkyRunner’ın arkasındaki paraşütü açıyorsunuz, düz bir yolda hız yapmaya başlıyorsunuz, paraşüt hava ile dolmaya başlıyor. 60 kilometre hıza çıktığınızda tekerlekler yerden kalkıyor ve artık havadasınız. Havada 88 kilomtre hızla gidebilir ve maksimum 5,000 metre yüksekliğe bile çıkabilirsiniz. Ama güvenli uçuş yüksekliği 3,300 metre olarak belirlenmiş.

Yolda giderken birden bire kendinizi havada bulma fikri, her türlü spor meraklısına cazip gelecektir. Fakat şimdi bile ısmarlasanız en erken 2014’ün sonuna size teslimat yapılabiliyor. Ayrıca SkyRunner’ın fiyatının 119,000 Dolar olduğunu ve sırf depozitosunun bile 1,500 Dolar olduğunu belirtelim. Fakat böyle bir deneyimi başka yerde bulmak da mümkün değil.