Teknoloji Bu Gözlükle İstediğiniz Kişi Olun!

Bu Gözlükle İstediğiniz Kişi Olun!

07.07.2014 - 13:17 | Son Güncellenme:

Sony’nin Project Morpheus sanal gerçeklik gözlüğünde yeni bir OLED ekran olacak.

Bu Gözlükle İstediğiniz Kişi Olun

Project Morpheus bu seneki GDC’de duyurulduğunda,LED ekranı 1080p çözünürlüğe (her göz için 960×1080 piksel) ve 90 derece görüş açısına sahipti. Ama burada durmak niyetinde değil anlaşılan. Çünkü bir PlayStation haber sitesinin kaynağına göre gözlükte yeni ve daha gelişmiş bir ekran kullanılacakmış.

Haberin Devamı

Popüler Oculus Rift ile Sony’in Project Morpheus sanal gözlükleri arasında daha önce önemli bir fark vardı, Oculus Rift çoklu platform desteği verirken, Project Morpheus sadece PlayStatiom için hazırlanıyordu. Şimdi aralarındaki farklar ikiye çıktı, çünkü Sony’nin yeni ekranı 1440p süper hızlı OLED bir ekran kullanacak. Bu da teorikte görüntü kalitesini Oculus Rift’den daha iyi yapacaktır.

Bu OLED ekranın çözünürlüğü 2560×1440 piksel olacak, yani her göz için 1280×1440 piksellik çözünürlük anlamına geliyor. Yüksek çözünürlük görüş açısının artmasına da yarayacaktır ama bu konuda kesin bir bilgi verilmemiş. Oculus Rift’in ikinci geliştirici versiyonu “DevKit 2”de de OLED ekran var ama çözünürlük 1080p’de sınırlı.

Haberin Devamı

İki ürün de bu sene piyasaya sürülmeyecek, ama o arada başka alternatifler de yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor. Gelecek sene çeşitli markalar arasındaki sanal gerçeklik savaşı daha da kızışacak, ona eminiz. Hatta şu anda Çin’li bir marka iddialı şekilde geliyor.