Apple Bu yılki iPhone X modelleri daha büyük pillere sahip olacak

Bu yılki iPhone X modelleri daha büyük pillere sahip olacak

26.01.2018 - 12:01 | Son Güncellenme:

Bu yıl çıkacak yeni iPhone'larla ilgili sürekli yeni bilgiler geliyor. Apple'ın bu yıl piyasaya süreceği iPhone X'in orijinalinden daha büyük bir bataryaya sahip olacağı söyleniyor.

Bu yılki iPhone X modelleri daha büyük pillere sahip olacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Tabii ki, bu yılın iPhone'larından daha iyi pil ömrü bekliyoruz. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, düşüş yaşanması ve zayıf talep nedeniyle iPhone X üretiminin yazın durdurulmasının planlandığını ileri sürmüştü. Kuo şimdiyse Apple'ın 2018 yılının ikinci yarısında 6.1 inç'lik farklı bir iPhone modeli piyasaya sürebileceğini iddia etti. Yeni iPhone modelinin iPhone X'den daha ucuz olması bekleniyor. Ortaya çıkan yeni bir raporda Apple'ın bu yıl piyasaya süreceği iPhone X'in orijinalinden daha büyük bir bataryaya sahip olacağı söyleniyor.

Bazı sağlam kaynaklara göre şirket, 2018 iPhone bileşenleri konusunda tedarikçileriyle zaten çalışıyor.

Raporda, Apple'ın iki farklı OLED ekranlı iPhone X versiyonu da dahil olmak üzere bu yıl üç iPhone modeli çıkarılacağı belirtiliyor. Bunlardan birinin orijinal kadar büyük olması gerekiyor. Plus modeli 6.46 inçlik bir ekrana sahip olabilir.

Haberin Devamı

Raporda, Apple'ın OLED ekranla ilgili bileşenler, OLED ekranlar ve piller için zaten fırsatlar ileri sürdüğü belirtiliyor.

LG, şu anda yeni iPhone'lar için Samsung gibi OLED panellerinin potansiyel tedarikçisi olarak seçildi.

Yeni bilgilere göre 2018 model iPhone X’ların bataryalarını LG üretecek. LG de iPhone pilleri için büyük bir galibi gibi görünüyor. Raporda LG'nin Apple'a ithaf edilen L şeklinde batterya üreteceği söyleniyor.

6.46 inç'lik Plus modeli daha büyük bir pile sahip olacak, çünkü telefon daha büyük. Apple’ın bataryalar konusunda nasıl adımlar atacağını ilerleyen günlerd e göreceğiz.