Teknoloji Cache Nedir, Ne İşe Yarar? Cache'de Kalmak Ne Demek, Cache Nasıl Temizlenir?

Cache Nedir, Ne İşe Yarar? Cache'de Kalmak Ne Demek, Cache Nasıl Temizlenir?

28.03.2021 - 04:52 | Son Güncellenme:

Kullandığımız tarayıcılarda birçok özellik vardır. Bu özelliklerden bir tanesi de cachedir. Cache özelliğinin ne olduğunu merak edenler bu konu hakkında araştırma yapıyorlar. Cache ön bellek olarak da adlandırılmaktadır. Cache daha fazla hız sağlamaktadır. Peki son aylarda araştırılan cache nedir? Cache ne işe yarar? Cache'de kalmak ne demek? Cache nasıl temizlenir? İşte cache ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Cache Nedir, Ne İşe Yarar Cachede Kalmak Ne Demek, Cache Nasıl Temizlenir


Cache google chrome ve safari gibi tarayıcılarda bulunmaktadır. Cache aynı zamanda akıllı telefon tarayıcılarında da yer almaktadır.

Cache Nedir?

Girilen internet sitesinin daha hızlı açılmasını sağlayan sisteme kısaca cache denilmektedir. Cache aynı zamanda ön bellekleme olarak da bilinmektedir. Yani daha önce bir siteye girdiyseniz cache sistemi sayesinde bu site hafızaya aktarılır. Bu şekilde tekrardan açılmak istenince daha hızlı açmaktadır. Ön bellekleme sistemi olarak bilinen cache sistemi tarayıcılarda bulunması hız açısından son derecede önemlidir.

Cache Ne İşe Yarar?

Cache internet sitelerinde daha hızlı gezinti yapmanızı sağlayan bir sistemdir. Kısaca ön bellekleme olarak bilinen cache daha önce girmiş olduğunuz siteyi hafızaya kaydeder. Bu şekilde girilen bu siteye daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Cache böylece zamandan tasarruf etmenizi sağlayan tarayıcılarda kullanılan bir sistemdir.

Cache'de Kalmak Ne Demek?

Cache de kalmak internet siteleri arasında gezinti yaparken sıklıkla ortaya çıkabilen bir durumdur. Cache'de kalmak demek ön bellek hafızasının artması ile birlikte internet sitesinin düzgün bir şekilde yüklenmemesi olarak da bilinmektedir. Cache'de kalmak tam anlamıyla bu anlama gelmektedir.

Cache Nasıl Temizlenir?

Cache temizlemek tarayıcıdan tarayıcıya göre değişkenlik göstermektedir. Cache temizlemek için sağ üstteki sekmeden diğer sekmesine tıklanır. Diğer araçlar sekmesine de tıkladıktan sonra burada tarama verilerini temizleye tıklayın. Ön belleğe alınan resimler ve yazıları seçtikten sonra verileri temizleye tıklayarak cacheleri temizleyebilirsiniz.