Teknoloji Çalınan eBay Hesapları Satışa Çıktı!

Çalınan eBay Hesapları Satışa Çıktı!

04.06.2014 - 12:44 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız “eBay hackendi” haberimizde eBay’ın tüm kullanıcılarına şifrelerini değiştirmeleri yönünde uyarıda bulunduğuna yer vermiştik.

Çalınan eBay Hesapları Satışa Çıktı

çok sayıda kullanıcının sisteme giriş bilgileri,adresleri,telefon numaraları vb. bir çok kişisel bilgilerinin çalındığı açıklanmış ve yaklaşık 233 milyon kullanıcının tehdit altında olduğu söylenmişti.

Haberin Devamı

Son gelen habere göre ise çalınan bu hesaplar satışa çıktı. İngiltere’de bulunan olumlu geri bildirim puanına sahip 1000 hesap 24,930 sterlinden satışa çıkarıldı. Bir diğer satış işe hesap bilgisi olarak değil doğrudan kullanıcılarının ad ve soyadlarının satışa çıkmasıyla gerçekleştir. Elinde tüm kullanıcıların ad ve soyadını bulunduğunu belirten hacker tüm isim listesinin fiyatını 2.100 sterlin olarak belirledi.

eBay’a vurulan bu büyük darbe sonrasında eBay’ın sistemlerini daha güçlendirmek adına çalıştığı bilinirken kullanıcıların hesaplarını, bağlı olan PayPal hesaplarını ve bunun gibi hesapların en kısa sürede sıfırlanarak yeni bir mail adresi ve şifre ile yenileme yapılması öneriliyor.

eBay'ın ve müşterilerinin de başına gelen