Teknoloji Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır? Hesap Kurtarma İşlemleri...

Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır? Hesap Kurtarma İşlemleri...

17.05.2021 - 04:44 | Son Güncellenme:

Instagram, günümüzde en sık kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında geliyor. Instagram hesabı bulunan kullanıcıların hesaplarına giriş yaparken bazı problemlerle karşılaşması da bu durumun olağan sonuçlarından bir tanesi olarak biliniyor. Kimi zaman hesabın farklı kullanıcıların eline geçmesi nedeniyle istenilmeyen durumlar oluşabiliyor Peki, Çalınan Instagram hesabı nasıl geri alınır? Hesap kurtarma işlemleri hakkında tüm detayları derledik.

Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır Hesap Kurtarma İşlemleri...

Çalınan bir instagram hesabını kurtarmak için izlenilmesi gereken bazı adımlar var. Bu adımlar eğer sayesinde hesabı geri almak mümkün olabiliyor. Ancak her ihtimale karşı hesaba erişilmesi güç bir şifre belirlemek de oldukça önemli.

Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Instagram hesabınızın hacklenip hacklenmediğini anlamak için ilk olarak mevcut şifreniz ve kullanıcı adınız ile sayfaya giriş yapmalısınız. Ardından karşınıza “Girdiğiniz kullanıcı adı hesaba ait değildir” uyarısı geliyorsa hesabınızın çalındığını söylememiz mümkün olacaktır.

Çalınan hesaplar konusunda Instagram tarafından verilen destek uzun bir süreyi bulabiliyor. Bu durumun nedeni Instagram’ın bu durumla alakalı verdiği destek sayısının oldukça fazla olması. Eğer kısa vadede hesabınızı geri almak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek durumun telafi edilmesi için girişimlerde bulunabilirsiniz.

Instagram Hesap Kurtarma İşlemleri

Çalınan bir hesabı kurtarmak için çok fazla yöntem bulunmasa da izleyeceğiniz adımlardan sonuç almanız muhtemel bir durumdur. Instagram hesabınıza giriş yapmak için karşınıza çıkan ekranda “şifreni mi unuttun” şeklinde bir ibare göreceksiniz. Bu ibareye tıkladıktan sonra telefon numaranız ve e-posta adresinizle şifreyi sıfırlama bağlantısının gönderilmesini sağlamalısınız. Gelen bağlantıda anında şifrenizi değiştirme ve hesabınızı güvence altına almalısınız. Bu durum hesabınızın kurtarılmasını sağlayacaktır.

Diğer bir seçenek ise e-posta adresinize gelecek kullanıcı adı ve şifre değişimi mailidir. Hesabınızı çalan kişi muhtemelen giriş yapmamanız için şifrenizi değiştirecektir. Eğer bu mailde yer alan “değişikliği yapan kişi ben değilim” alanına tıklarsanız Instagram tarafından sunulmuş çeşitli güvenlik adımlarıyla hesabınızı kurtarmanız mümkün olacaktır.