Teknoloji Call of Duty: Mobile'dan milyar dolarlık büyük başarı

Call of Duty: Mobile'dan milyar dolarlık büyük başarı

05.04.2021 - 10:49 | Son Güncellenme:

Call of Duty: Mobile piyasaya sürüldüğü günden bu yana oldukça hızlı büyüdü. PUBG Mobile rakibi olarak görülen bu oyun Tencent imzalı olarak piyasaya sürülmüştü.

Call of Duty: Mobiledan milyar dolarlık büyük başarı

Mobil oyun tarafında en popüler kategorilerden birisi olan Battle Royale için 1 Ekim 2019 yılında yayımlanan Call of Duty: Mobile, kısa süre içinde milyonlarca mobil oyuncuya ulaşmayı başardı. Yeni yayımlanan bir rapora göre Tencent, Call of Duty: Mobile ve Honor of Kings oyunları sayesinde 2020 yılında 10 milyar dolarlık bir gelir elde etti. 

Haberin Devamı

Call of Duty: Mobile 2020'de 8.09 milyar dolar gelirle bizleri karşılıyor

Reuters tarafından yayımlanan raporda, Tencent'a bağlı bir oyun şirketi olan TiMi, dünyanın en büyük oyun geliştirici şirketi haline geldi. Activision ve Tencent ortaklığı ile geliştirilen Call of Duty: Mobile, 2020'de 8.09 milyar dolar gelire ulaştı. 

Tencent özellikle ABD merkezli oyun şirketlerine önemli yatırımlar yapıyor. League Legends gibi popüler oyunlarda bile mülkiyet sahibi olan şirket, 2012 yılında Epic Games tarafından yüzde 40 oranında Fortnite hissesi aldı. Pek çok oyunda hak sahibi olan ve hisse satın alan şirket en büyük geliri elbette PUBG Mobile tarafından topluyor. PUBG Mobile şu anda dünya çapında 1 milyardan fazla indirmeyi geçti.