Teknoloji Casio Wear OS temelli G-Shock akıllı saatini tanıttı!

Casio Wear OS temelli G-Shock akıllı saatini tanıttı!

01.04.2021 - 14:26 | Son Güncellenme:

Apple Watch söylentileri ortalıkta dolanırken, Casio’nun Google Wear OS temelli ilk G-Shock akıllı saati tanıtıldı. Sağlamlığı ve sporculara özel geliştirilen özellikleri, G-Squad Pro serisinin bir parçası olarak tanıtıldı.  GSW-H1000, bir dizi spor özelliğine sahip ve aynı zamanda renkli ekranı bünyesinde barındırıyor.

Casio Wear OS temelli G-Shock akıllı saatini tanıttı

200 metre derinliğe kadar suya karşı dayanıklılığı ile dikkat çeken saat aynı zamanda ekstra dayanıklılık içeren titanyum alaşımlara da sahip. Android temelli olduğu için Wear OS işletim sistemine yer verilen cihazda, çift katmanlı ekran ve haritalar bulunuyor. Sensör verilerini ve diğer bilgileri gösterebilen renkli bir LCD ekranla gelen akıllı saat pek çok gelişmiş özelliğe bünyesinde yer veriyor.

Haberin Devamı

Bu özelliklerde ilk akıllı saati olarak kayıtlara geçiyor

Akıllı saatte dahili GPS, optik kalp atış hızı sensörü, pusula yönü, yükseklik, barometrik basınç ve daha fazlasını içeren sensörler eklenmiş. Öte yandan Casio'nun 24 iç mekan egzersiz seçeneği ve koşu, yol bisikleti ve yüzme dahil 15 aktivite ve bunlara ek olarak sörf ve snowboard gibi sporlar da yer alıyor. Akıllı saat 1 buçuk gün kullanım sunuyor ve çoklu saat modunda bu kullanım bir aya kadar uzuyor. Yani akıllı saat özelliklerini kapatır, normal saat olarak kullanırsanız saatin kullanım ömrü oldukça artıyor.

Akıllı saat şu anda ABD’de 700 dolara, İngiltere’de ise 600 euroya satılacak. Saat mayıs ayından itibaren satışa sunulacak.