Teknoloji Casper yeni sezona hazır iddiası güç ve sessizlik

Casper yeni sezona hazır iddiası güç ve sessizlik

05.10.2010 - 23:04 | Son Güncellenme:

Biri masaüstü diğeri dizüstü olmak üzere pazara iki iddialı seri sunan Casper’ın yeni ürünleri ‘sessizlik’, ‘performans’ ve ‘tasarım’ tarafındaki özellikleriyle öne çıkıyor

Casper yeni sezona hazır  iddiası güç ve sessizlik

Bilgisayar üreticisi Casper pazarın en hareketli aylarının yaşandığı yılın son çeyreğine iki farklı modelle giriş yaptı. Şirket masaüstü ve dizüstü kategorisinde güçlü performans ve yeni teknolojilerle yüklü seriyle tüketicilerin karşısına çıkıyor.
Casper, ilk olarak Super Silent Teknolojili yeni Nirvana serisini piyasaya sundu. Yeni Nirvana bilgisayarlar, 23 desibel ve altında ses seviyesi ile fısıltıdan daha sessiz çalışıyor. Şirketin yaptığı AR-GE çalışmaları sonucunda bilgisayarın çalışırken çıkardığı ses seviyesi yaprağın yere düşmesi ile aynı ses seviyesine sahip.
Gürültü kirliliğine son
Şirket bu alanda kullandığı teknolojiyi kendisi geliştirde ve patentini aldı. Süper Silent teknolojili Nirvana 23 desibel ve altındaki fısıltıdan bile daha az ses seviyesiyle dikkat çekiyor. Araştırmalara bakıldığında 30 desibel fısıltı, 60 desibel ise normal konuşma ses seviyesi olarak kabul ediliyor.
Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Super Silent Teknolojili Yeni Nirvana’nın bu sessizliğinde Casper mühendislerinin geliştirdiği akustik iç tasarım, özel tasarlanmış güç ünitesi ve özel soğutucu gibi etkenler büyük rol oynuyor. Özellikle aynı anda birçok bilgisayarın çalıştığı gerek ev, gerek ofis ortamlarında ortaya çıkan gürültü kirliliği, Süper Silent Teknolojili Casper Nirvana ile artık tarih oluyor” ifadelerine yer verdi.
İki yan paneli parlak siyah olarak tasarlanan bilgisayar, taşınabilir harddisk, webcam gibi USB multimedya bağlantılı cihazlarına bağlantı sağlanan üst panelde kullanım kolaylığına sahip. Nirvana serisi 20 inç’lik ekran boyutuyla birlikte geliyor.


BATARYALAR GÜÇLENİYOR

Haberin Devamı

Casper’ın bir diğer yeni modeli ise dizüstü bilgisayar kategorisinde. Yeni Casper Nirvana serisinde bulunan switchable ekran kartı teknolojisi, kullanıcıya dahili ve harici ekran kartı özelliğini aynı notebook’ta tek tuşla yaşatıyor.
Casper’ın 1 model dahili ve 2 model harici ekran kartlı olmak üzere 3 farklı alternatif sunduğu en yeni ürünü Casper Nirvana serisi multimedya özellikleriyle dikkat çekiyor. Bilgisayarı yeniden başlatma gereği duymadan GPU adı verilen tuşa basarak 10 saniye içinde ekran kartları arasında geçiş sağlayan teknolojiyle gelen ürün bu sayede güç tasarrufu ve bataryalar performansında yüzde 45’e varan bir artış sağlıyor.
Yeni Nirvana’nın ekran kartlı modelleri, 2GB’lık DDR3 ATI HD 5650 switchable grafik özelliğinin yanı sıra donatıldıkları en yüksek performanslı işlemcilerle performansta zirveyi yaşatıyor.



LG, ‘Town’ serisiyle sosyal ağa takılıyor
LG firması, sosyal ağ entegrasyonu için özel olarak optimize edilmiş, QWERTY tuş takımına sahip yeni telefon serisi LG Town’ı tanıttı. Firmanın yeni Town serisinin ilk telefonu LG Town GT350, sosyal paylaşıma odaklanmış özellikleriyle dikkat çekiyor. Kolay bağlanabilirlik ve sosyal paylaşım sitelerine anında erişebilme özelliği ile LG Town GT350, kullanıcıların sosyal ağ deneyimini kolaylaştırıyor.
Kullanıcı ara yüzü, Facebook ve Twitter gibi yaygın kullanılan sosyal ağlarda gerçek zamanlı etkileşimin keyfini sürmeyi kolayla?tıracak şekilde tasarlanan LG Town GT350’nin, 3inç WQVA dokunmatik ekranında en son güncellemeler, canlı sosyal ağ akışı özelliği sayesinde yenile tuşuna dokunur dokunmaz ekrana geliyor.
Telefonun dört sıralı QWERTY tuş takımı, yanlış yazma olasılığını azaltan geniş bir alan sağlarken, isteğe göre uyarlanabilir kısa yol tuşları ile her sosyal ağ için en uygun hale getirilmiş ara yüzlere doğrudan erişim imkanı da sunuyor. Telefonun 2 MP fotoğraf makinesiyle çekilen ekran görüntüleri ve fotoğraflar birden fazla sosyal ağa yüklenebiliyor veya MMS ya da e-posta aracılığıyla paylaşabiliyor. LG Town GT350 daha hızlı internet erişimi için Wi-Fi desteği de sunuyor. Yeni model telefon, ekim ayının ikinci haftasından itibaren Türkiye ’de satışa sunulacak.




Akıllı kentlerin Cebit çıkarması

Haberin Devamı

Sampaş firması Cebit fuarında çözüm ortaklarıyla birlikte AKOS adlı konsepti sergiliyor. “21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu” adlı konsept şu anda 400’ü aşkın belediyeye hizmet veriyor.
Firma çözüm ortakları IBM, Oracle, TEB, Garanti, Bilsag Turktrust, Aktif Telekom, Infotech, Lucky Eye, Motorola, Turatel, Bimser, Asis, Minova, ETC_Base, Dimera Mport, DCL, Aksis, Barthauer, POI Medya,CadCorp ile birlikte fuarda “Akıllı Kent” konsepti ile “Akıllı Kentler” uygulama örneklerini sunuyor.
AKOS konsepti, yerel yönetimler sektöründe “Vatandaş Odaklı Hizmet Dönüşümü”nü gerçekleştiren ve geliştiren bir birliktelik olarak tanımlanıyor.
Platform ortaklarının hedefi ise, ulusal ve uluslararası standartlar, gelişkin teknolojiler, bütünleşik hizmetler yardımıyla kentlerde verimli, şeffaf, katılımcı bir yönetim ilkesini oluşturmak olarak belirtiliyor.
Sampaş Başkanı Şekip Karakaya, “Kentlerin ve kentlilerin gereksinimleri her geçen gün artıyor. Bu ihtiyaçların karşılanmasıyla teknoloji hayatımızı kolaylaştıracak” dedi.



Apple dizüstü serisi MacBook’a doping kattı
ABD’li bilgisayar devi Apple, MacBook Pro serisini hızlı işlemci, yeni nesil grafikler ve 10 saate kadar pil ömrüyle yeniledi. Cihazlarda NVIDIA grafikleri kullanılacak. 13 inç ekran MacBook Pro özellikleri arasında yüzde 80 daha hızlı yeni NVIDIA GeForce 320M grafik işlemcisi kullanılıyor.
48 işlemci çekirdekleriyle yeni NVIDIA GeForce 320M, yoğun grafik uygulamaları ve yüksek performanstaki oyunlar için tasarlandı. 15-17 inç ekran modeller, NVIDIA GeForce GT 330M ve Intel HD Graphics olmak üzere iki model içeriyor. Bu serideki MacBook Pro’lar tek şarjla 8 ila 9 saate kadar çalışıyor.
Yeni model ürünler, Mac OS X Snow Leopard, iLife programlarıyla birlikte geliyor.



Exper masaüstünde dört cepheden SSD’ye girdi
Bilgisayar üreticisi Exper, SSD teknolojisine sahip dört yeni ürününü tanıttı. Diamond ve Action serisinin yeni üyeleri DC91F, DC91M, DC91N ve DC91U olarak sıralanıyor. Masaüstü bilgisayarlarda önümüzdeki dönemde kullanılması planlanan SSD teknolojisine yeni ürünlerle hızlı bir giriş yapan şirket, tasarı ve düşük enerji tüketimi alanında da iddialı olduğunu belirtiyor. Windows 7 Home Premium 64 bit işletim sistemiyle gelen ürünler, 4 GB Dual DDR3 1333 bellek destekli Bu modellerde SSD’nin haricinde 500 GB ve 1 TB Sata HDD kullandı. 1 GB ve 2GB ekran kartıyla oyun ve film tutkunlarının yanı sıra, tasarımcı tarafına da oynayan yeni ürünler SM, MS, MMC/SD, CF/MD kart okuyucularına sahip.



Biyokimlikli bankamatikTürkiye İş Bankası, ileri teknoloji bankacılık ürünleriyle TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Cebit Bilişim Eurasia Fuarı’na katılıyor. Banka, fuardaki standında self servis bankacılık ürünleri, Biyokimlik’li Bankamatik gibi ileri teknoloji bankacılık ürünlerinin yanı sıra inovatif mobil bankacılık ürünlerini de tanıtacak. Stantta Biyokimlik başvurusunda bulunulması, Biyokimlik’li Bankamatik’i kullanarak işlem yapılması, mobil bankacılık uygulamaları İşCep ve İşWap hakkında detaylı bilgi alınması ve başvuru yapılmasının yanı sıra İş Bankası’nın iPad’e özel yeni uygulaması İşPad hakkında bilgi edinilmesi ve iPad’lerden oluşan videowall üzerinde oyunlar oynanabilmesi mümkün olacak.