Teknoloji Cep Telefonlarıyla İlgili Flaş Karar!

Cep Telefonlarıyla İlgili Flaş Karar!

05.09.2014 - 13:53 | Son Güncellenme:

Senelerdir tartışılan ve kimine göre bir zararı olmadığı düşünülen uçakta telefon kullanımı konusunda Türk Hava Yollarından flaş bir açıklama geldi.

Cep Telefonlarıyla İlgili Flaş Karar

Türk Hava Yolları , yayımladığı belgede taşınabilir elektronik cihazların uçakların kalkışından önce veya uçak iniş yaptıktan sonra kullanılabileceği yönünde açıklama yaptı. ise sınırlar gayet net bir şekilde çizildi. kullanımı serbest olan telefon, tablet veya bilgisayar gibi cihazlar yolcu alımı bitip kapı kapandığından itibaren yine bilindiği gibi kullanımı yasaklanıyor. Tüm bunların yanında uçağın inişi sırasında yanan kemer ikaz lambası söndüğünde ise mobil cihazınızı yeniden kullanabilmeniz mümkün kılınıyor.

Haberin Devamı

Bu uyarıların yanında arasında havada mobil cihazını kullanmak isteyen kişilerin bu isteklerini alarak gerçekleştirebileceklerine yer verildi. altını çizdiği bir diğer konu ise yakıt ihmalinde dikkat edilmesi gereken noktalar oldu.

Yukarıda yer verdiğimiz gibi uçak yerdeyken telefon kullanımına artık izin verilmesinin yanında uzun uçuşlarda karşılaşılan yolcular uçaktayken yakıt alımı gerçekleşirken ise her zaman söylenilen gibi yani telefonların hiçbir şekilde kullanılmaması gerektiği yönünde bu noktanın altı çiziliyor.

Yukarıda bahsedilen her koşulda yetkilileri uçak içi anonslarla yolcuları bilgilendireceğini ifade ederken umarız bu kural esnekliğini suistimal eden yolcular olmaz ve davranışlarından dolayı hiç kimsenin hayatı tehlikeye girmez.