Teknoloji Chrome Internet Explorer’a Ne Yaptı?

Chrome Internet Explorer’a Ne Yaptı?

03.05.2016 - 15:21 | Son Güncellenme:

Microsoft biraz daha dikkatli olsa iyi olur çünkü artık en çok kullanılan internet tarayıcısı unvanını Google’ın geliştirdiği Chrome ele geçirdi.

Chrome Internet Explorer’a Ne Yaptı

İnternet izleyicisi Net Market Share tarafından yapılan açıklamaya göre Nisan ayında Google Chrome tüm bilgisayar tarayıcısı trafiği içerisinde %41.6‘lık oran ile lider oldu. Geçen Mart ayında bu oran %39’du.

Haberin Devamı

Diğer taraftan ise Microsoft’un tarayıcısı Internet Explorer‘ın kullanım oranı %43.4‘ten %41.3‘e düştü. Bu demek oluyor ki ilk defa Internet Explorer tarihte ilk defa geçildi. En azından Net Market Share’in sayıları bunları gösteriyor.

Tarayıcı savaşları her zamankinden daha sıkı bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan tarayıcı geliştirenler tarafından bazı girişimler devam ediyor. Geçen yıl Internet Explorer’ın sekiz yıllık dominasyonunun bittiğini gördük ve Windows 10 ile beraber Edge ile tanıştık. Diğer taraftan Mozilla’nın Firefox tarayıcısı ve Google’ın Chrome’u sürekli olarak güncellenerek ve yenilenerek kullanıcı sayısının artışını amaçlıyor. Bu ayın başında ise Opera’nın eski CEO’su tarafından geliştirilen Vivaldi ile tanıştık.

Haberin Devamı

Internet Explorer’ın bu kadar çok kullanmasının nedeni Windows sürümlerinde yüklü olarak gelmesi ancak Windows 10 işletimi ile beraber Microsoft’un bundan vazgeçmesi düşüşün önünü açtı. Firefox’un kullanım oranı da %10.5’ten %9.7’ye geriledi. 2014 yılının Mart ayından beri istikrarlı bir şekilde Firefox üçüncü sıradaki yerini yerini koruyor.