Teknoloji Civilization VI’nın Detayları Belli Oldu

Civilization VI’nın Detayları Belli Oldu

12.05.2016 - 14:27 | Son Güncellenme:

Yeni Civilization oyunu yolda. Bugün geliştirici firma Firaxis, Civilization VI’nın PC’ye 21 Ekim tarihinde çıkacağını açıkladı.

Civilization VI’nın Detayları Belli Oldu

Şu an piyasada bulunan Civilization V 2010 yılında piyasaya çıkmıştı. İnanılmaz bir başarı yakalayan oyunun çok büyük bir değişikliğe uğrayacağını düşünmek yanıltıcı olabilir. Oyunun çekirdeği aynı kalacak ancak bazı yenilikler de olmayacak değil.

Haberin Devamı
Yepyeni Bir Sistem

Oyuncuların bugüne kadar beşinci oyunda sevdikleri ne varsa yeni oyunda bir adım ileriye götürülecek. Oyunda yeni bir oynanış şekli de mevcut olacak. Baş prodüktör Dennis Shirk’ün açıklamasına göre yeni oyun sıcak bir battaniye etkisi yaratacak. Tabi Firaxis oyuna dair bütün yenilikleri paylaşmadı. Stüdyo oyuna dair birkaç ana değişiklikten bahsetmekle yetindi. Yeni oyunda şehirler ön planda olacak ve daha büyük olacak. Tek bir beşgene kurulmak yerine birden fazla hücreye yayılabilecek ve artık şehri nereye kurduğunuzun inanılmaz bir önemi olacak. Şehirde önemli bölgeler olacak ve bunlar hücrelere yerleştirilecek. Mesela bütün bilimsel araştırma binaların yapılacağı bir kampüs bölgesi olmadan kütüphane ya da araştırma laboratuvarı kurulamayacak.

Haberin Devamı
İlginizi Çekebilir: Civilization’daki Gandhi Hatası Daha Akıllı Yapay Zeka

Civilization V ile gelen dinamik diplomasi Civilization VI ile daha da geliştirilecek. Her lider tarihi bir ajandaya sahip olacak ve geçmişteki olaylara göre reaksiyon verecek. Baş yapay zeka tasarımcısı Andrew Garrett bu ajandaların oyunda oyuncunun davranışlarına göre değişeceğini açıkladı. Örnek vermek gerekirse bir oyuncu dünya harikalarını yapmakta tutkuluysa ve siz de sürekli dünya harikası yapıyorsanız aranızdaki ilişki gerilecek.

Son teknolojiler ve yeni çıkan ürünler ile ilgili merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.

eRevollution Giderek Yayılıyor