Teknoloji Crytek, milyon dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor

Crytek, milyon dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor

26.12.2016 - 10:31 | Son Güncellenme:

Bir süre önce batacağı ve maddi sıkıntılar yaşadığı söylenilen Alman oyun şirketi Crytek'e 500 milyon dolar yatırım yapılacak.

Crytek, milyon dolarlık yatırımla Türkiyeye geliyor

Crytek, büyük bir oranda küçülme kararı almış ve aralarında İstanbul'un da bulduğu 2 geliştirici stüdyosu hariç diğer tüm geliştirici stüdyolarını kapatma kararı almıştı. Bulgaristan ofisinde çalışanlarına aylardır maaşlarını ödeyemeyen Crytek, için öte yandan ülkemizde bazı kampanyalar başlatılmıştı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının bir bölümünde Crytek'in kurucuları Yerli kardeşlere değindi ve güzel haberler verdi.

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, "İşte bakıyoruz, bir genç bilişimci bir oyun yazmış, 200'den fazla ülkeye bunu satmış. Daha bunun ötesi var. Almanya'da yaşayan bir Giresunlu delikanlı var, o dünyadaki bu oyunların liste başı olanını yapıyor. Türkiye'de gelip yatırım yapacak, öngördüğü yatırım da 500 milyon dolar. Anlattıklarını benim havsalam zor alıyor, anlamıyor, başka bir dünya anlatıyor. Ama düşününce, geleceğin böyle olacağını anlamak zor değil." dedi.

Konuşmasında şirket ismini söylemeyen Başbakan Yıldırım'ın, Giresunlu üç kardeş Cevat, Avni ve Faruk Yerli'den bahsettiği anlaşıldı. Ancak bu açıklamanın ardından Crytek'ten resmi bir açıklama gelmedi.