Teknoloji Dell: Hacker'lar müşteri bilgilerimizi çalmış olabilir

Dell: Hacker'lar müşteri bilgilerimizi çalmış olabilir

30.11.2018 - 10:10 | Son Güncellenme:

Dell, 9 Kasım’da sunucularına ve ağına yönelik bir siber saldırıyı engellediğini açıkladı. Şirket, ağda izinsiz bir etkinliğin tespit edilmesinin ardından harekete geçildiği ve gerekli aksiyonların alındığını belirtti.

Dell: Hackerlar müşteri bilgilerimizi çalmış olabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Dell konuyla ilgili olarak resmi internet sitesi üzerinden şunları söyledi:

"9 Kasım 2018'de Dell, Dell.com'un müşteri bilgilerini, isimler, e-posta adresleri ve karma şifrelerle sınırlı olarak çalmaya çalışan ağımızdaki yetkisiz etkinlikleri tespit etti ve kesintiye uğrattı. Tespit edildikten sonra, karşı önlemleri hemen uyguladık ve bir soruşturma başlattık. Ayrıca, bağımsız bir soruşturma yürütmek ve yasaların uygulanmasını sağlamak için dijital adli tıp firmasını da elimizde tuttuk.

Bu soruşturma yoluyla, herhangi bir müşteri bilgisinin çalındığına dair kesin bir kanıt bulamadık. Ayrıca, herhangi bir kredi kartı veya diğer hassas müşteri bilgilerinin hedef alındığına dair bir işaret yok. Müşterilerimizin parolaları da dahil olmak üzere herhangi bir potansiyel maruziyetin etkisini sınırlandıran siber güvenlik önlemleri aldık. Bundan hiçbir Dell ürünü veya hizmeti etkilenmedi. "

Haberin Devamı

Dell, resmi yetkilileri de durumdan haberdar edip tüm kullanıcılarının Dell.com hesaplarının şifrelerini sıfırladı. Şirket aynı şifreyi başka platformlarda kullananlara da şifrelerini değiştirmelerini önerdi.

Dell, "Ortada müşteri bilgilerinin çalındığına dair kesin bir kanıt bulunmadığı için potansiyel bir sayı açıklamak düşüncesiz bir hareket olabilir." dedi.

Yazarlar