Teknoloji Dikkat: Arkadaşlık sitelerinde ajan var!

Dikkat: Arkadaşlık sitelerinde ajan var!

18.01.2010 - 11:39 | Son Güncellenme:

Kötü haber; erkekler evlenecekleri kızları barlarda aramıyorlar, iyi haber bekar erkeklerin hepsi sanal alemde aşk arayışında!

Dikkat: Arkadaşlık sitelerinde ajan var

Elif Aktuğ

Kadınlar da erkekler de aynı şeyden şikayetçi, aradıkları sevgiliyi bir türlü bulamıyorlar. Gece kulüplerine, barlara, kafelere giden ve sevgili arayan kızlara bir iyi bir de kötü haber vermek zorundayım. Kötü haber; erkekler evlenecekleri kızları barlarda aramıyorlar, iyi haber bekar erkeklerin hepsi sanal alemde aşk arayışında!

Sanal arkadaşlıkla ilgili yazmadan önce kendim denemek ve emin olmak istedim. Siberalem.com ve güzel insanları üye olarak kaydederek geniş kitleler tarafından bilinirliği artan beautifulpeople.com’a üye oldum. Siberalem.com beni çok şaşırttı diyebilirim, zira son derece keyifli insanlar var, üstelik burada her şey son derece dürüst işliyor. Şunu kast ediyorum, neden orada olduğunuz belli, hayatınıza birini sokmak istiyorsunuz ister yazışmak ister gezip dolaşmak ister gönül eğlendirmek ister gönlünüzün sultanı yapmak için.
siberalem.com’da günde ortalama 300 mesaj okuyarak ve bin küsur ‘göz kırpma’ alarak hayli mesai harcadım. Bu kadar popüler olmak için siteye güzel bir fotoğrafınızı koymalı ve gayet uygun bir profil oluşturmalısınız. Gerçi benimki son derece abartılı ve karşı cinsi provoke etmeye yönelikti, “Sizi seçmem için üç sebep söyleyin” diyordum. Gelen cevaplar içinde son derece makul olanlar da vardı.

Haberin Devamı

Alt metinlere dikkat
Profillerde aylık ücretten, dünya görüşüne, hobilerinden hayata hangi pencereden baktığına kadar çeşitli sorular var, kimi tuzak mahiyetinde. Ne kadar çok cevap verirseniz kendinizi o kadar deşifre edersiniz ki, bu da kimileri tarafından daha çok tercih ediliyor. Bir arkadaşım anlattı; kendini İtalya’da yaşıyorum diyerek tanıtan ve ilgi alanı hostesler olan eskilerden genç bir playboy, gönlünü eğlendirmek için başvurduğu yolda amacına başarılı şekilde ulaşıyormuş. Elbette gelen mesajların hepsi de size uygun olmayacaktır, yaşına başına bakmadan, istediğiniz kriterlere uymadığı halde ısrarcı olanlar, fetişist olduğunu saklamayanlar, daha ilk satırda sizi evine davet edecekler çıkabilir. Bilgisayar başında eleme yapması kolay, istemediğiniz kişiyi şikayet edebilir ve ondan bir daha mesaj almayabilirsiniz.

Haberin Devamı

RAKAMLARLA SİBERALEM
Kadın oranı Yüzde 36
Erkek oranı Yüzde 64
Kadın yaş ortalaması 26
Erkek yaş ortalaması 28.1
Kadınlar:
Yüksek Lisans Yüzde 9
Lisans Yüzde 40
Ön lisan yüzde 16
Lise (ve altı) yüzde 35
Erkekler:
Yüksek Lisans yüzde 10
Lisans yüzde 42
Ön lisans yüzde 17
Lise (ve altı) yüzde 31

Karşınıza bir ceo çıkabilir
Asmallworld.com arkadaşlık siteleri içinde en sevdiğim ve illa sevgili yapalım derdinde olmadığından sağladığı rahat ve cool ortamla gayet kolay sevgili yapılabilecek bir site. Ancak buraya bir üye tarafından davet edilmeli ve mutlaka bir ‘şey’ olmalısınız. Çünkü karşınıza Barselona’nın en zengin CEO’su,
İngiltere’nin en popüler stil danışmanı, Koreli bir politikacı, Türk bir gazeteci çıkabilir!

iLGiNÇ MESAJLAŞMALAR
(Yazım hataları bilinçli olarak düzeltilmemiştir.)

-ERKEK 1
profilinizi okudum bir kaç şey söyliyim istedim sanırım siz kimseyi aramıyorsunuz güzelliğinizi sergileyip milletin tansiyonunu 20 yapıp öldürme taraftarısınız istediğiniz özellikte bi adam varsa bende erkekliği bırakıp sadece o adam için i..e (gay) ola bilirim. saygılar.
-ERKEK 2
Merhaba, sende bir sey rica edebilirmiyim. Lutfen cok ciddiyim. etnik kökeninden kürt’ü kaldırırmısın. sen bir lünpensin cünkü liboşsun ve cokta korkaksın
-ERKEK 3
okumaya sabrın olur umarım yurtdışı ile bağlantım ingiliz vatandaşı olmam anamın italyan olması
-ERKEK 4
Merhaba nasılsınız? Ayaklarınız güzel ve bakımlımıdır?
-ERKEK 5
enayi arıyorsun bence ondanda burada yok harcarlar seni bayan ukala
-ERKEK 6
çok şey istiyorsun ama değer bence sana

Haberin Devamı

-ERKEK 7’yle
merhaba bakın sıze acık ve net konuşacam 300 dolar verırım senınle 1 saat olsa bile adım onur izmitte yaşıyorum delrasyon yapı işlerinde meşkulum.
BEN
ne kadar ayip bu sekilde yaklasilir mi bir kadina
-ERKEK 7
amacım sızı kırmak değildi hanfendi eğer kalbınızı kırdıysam çok özür dilerim yada sıız başka kadınlara benzittiğim yok sla öyle bırı değilsiniz amacım nıyetımı orataya koymaktı aşşalamak değil asla böyle birşey olmaz, ben ziden çok etkılendım çok güzelsınız
bunu ıcın herşeyi yaparım anlamına gelıyor bu teklfi
BEN
peki ben size bir miktar para vereyim bir daha bana mesaj falan yollamayin; ok?

Haberin Devamı

-ERKEK 8
mrb
BEN
Yazacakmışık demişsin bu ne demek, bunu siz mi yazdınız?
-ERKEK 8
siz dil uzmanımısınız
BEN
Biraz, mısınız ayrı yazılır bu arada
-ERKEK 8bana ders verin o zaman
BEN
Ama sizinle çok uğraşmak lazım
-ERKEK 8
Sanmam klavyede yazılan yazılar ve çabuk yazma gayreti doğaldır ki yazıyı bozar
ayrıca biz burada yazı tartışması yapmak için de bulunmuyoruz
ve gene ayrıca size bu konuda ben ders verebilirim.
BEN
Nasıl yazı yazdığınız sizin nasıl biri olduğunuzu, eğitiminizi, kültürünüzü gösteremez mi?
-ERKEK 8
tabiki kültürümü gösterir ama dil uzmanı değilim o yüzden yazım hatası yapabilirim
BEN
Buradaki ‘ki’ de ayrı yazılır!
-ERKEK 8
gidin edebiyat sitelerine üye olun siz