Teknoloji Dlp Nedir, Ne İşe Yarar? Dlp Nasıl Çalışır, Neden Kullanılmalı?

Dlp Nedir, Ne İşe Yarar? Dlp Nasıl Çalışır, Neden Kullanılmalı?

23.04.2021 - 05:54 | Son Güncellenme:

Teknoloji ve internet erişim işlemlerinin çoğalması nedeniyle güvenlik protokollerine verilen önem gitgide artmaktadır. Ayrıca firmalar internet üzerinden sağlamış olduğu bu hizmetlerinde güvenliği de esas almaktadır. Çünkü veri güvenliğinin sağlanması günden güne kritik hal almaktadır. Veri güvenliğinin sağlanması için DLP teknoloji sistemleri kullanılmaktadır. Bu anlamda DLP ne anlama gelmektedir? Nasıl çalışmaktadır? Ne tür bir güvenlik sağlamaktadır? İşte, DLP ve kullanımı hakkında bilgiler.

Dlp Nedir, Ne İşe Yarar Dlp Nasıl Çalışır, Neden Kullanılmalı


Veri güvenliğinin sağlanması ve güvenli ortamların oluşturulması için gerekli bir takım önlemler alınmaktadır. Buradaki temel amaç dışarı veri sızdırılmasının önlenmesini sağlamaktır.

DLP Nedir, Ne İşe Yarar?

DLP, Data Loss Prevention ifadesinin kısaltılmış halidir. Temel görevi veri güvenliğinin sağlanması adına dışarı sızmaları önlemeyi sağlamakta olan bir teknolojidir. Özellikle işletmelerin hassas verilerini koruyan ve dışarı sızmaları önleyen bir teknolojidir.

DLP Nasıl Çalışır, Neden Kullanılmalıdır?

DLP, sistemlerin güvenlik protokollerini sağlamak üzere çalışmakta olan bir teknolojidir. DLP güvenlik teknolojisinin neden kullanılması gerektiğini şu şekilde sıralamak mümkündür:

- Bilgi güvenliği sağlama konusunda en geniş kapsamlı koruma katmanı sağlanmaktadır.
- Tüm ağ sistemlerine etki ederek veri güvenliğini kontrol etmektedir.
- DLP diğer veri koruma unsurları ile de entegre olabilmekte ve veri korum işlemlerini daha da güçlendirmektedir.
- En yüksek düzeyde koruma sağlayarak veri ihlallerinin önüne geçmektedir.
- Şirketlerin bilgi kayıpları sonucu ortaya çıkması muhtemel zararların önüne geçer.

Sektörel düzenleyici örgütlerin uygulamış olduğu yaptırımlar ile veri güvenliğinin sağlanmasının önemli hale gelmesi bu alanda DLP sistemlerine ihtiyaç duymuştur. Çünkü DLP, hem genel network unsurlarını hem de tüm istemcileri kontrol altında tutmaktadır. DLP sisteminin etkin koruma sağlaması için şirket içi tüm verilerin sisteme tanıtılması mecburi olacaktır. Bu tanıtma işlemlerinin rakamsal mantıkların kullanılarak yapılması işlem kolaylığı sağlayacaktır.