Teknoloji Dünyanın ilk süpersonik yolcu jeti: Aerion AS2

Dünyanın ilk süpersonik yolcu jeti: Aerion AS2

19.12.2017 - 17:06 | Son Güncellenme:

Süpersonik savaş uçaklarının arkasındaki isim Lockheed Martin, Aerion Corporation ile ortaklık kurduğunu açıkladı. İki firmanın ortak hedefinde dünyanın ilk süpersonik iş jeti var.

Dünyanın ilk süpersonik yolcu jeti: Aerion AS2

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İş seyahatlerinde ülkeler arasındaki mesafeyi azaltmak isteyen firmalar arasında Lockheed Martin ve Aerion Corporation’da katıldı. Ortak bir basın açıklamasına imza atan ikili, dünyanın ilk süpersonik iş jetini yapacağını açıkladı. İki firma Aerion AS2 adındaki jeti geliştirmek için önümüzdeki 12 ay boyunca çalışacak. GE Aviation firması da projede ikiliye destek verecek.

Dünyanın ilk süpersonik yolcu jeti: Aerion AS2

1.4 Mach (1.700 km/s) hıza çıkabilecek olan Aerion AS2, 51.8 metre uzunluğa ve 23.5 metre kanat açıklığına sahip olacak. 12 yolcu kapasitesi olan jetin oldukça lüks bir dizayna sahip olması bekleniyor.

Aerion Başkanı Robert M. Bass yaptığı açıklamada “Bu ortaklık süpersonik teknolojide bir devrim yaratacak. Bilgi birikimine gelince, Lockheed Martin’in yetenekleri biliniyor ve efsanevi.” dedi.

Haberin Devamı

Jetin kullanımı başladıktan sonra Atlantik üzeri gezilerin 3 saate kadar düşeceği, bir gün içinde New York’tan Londra’ya gidilip dönülebileceği düşünülüyor.

Ortakların planında bir değişiklik olmazsa Aerion AS2’nin 2025 yılında ticari kullanıma başlaması bekleniyor.