Teknoloji Duolingo Nedir? Nasıl Kullanılır?

Duolingo Nedir? Nasıl Kullanılır?

29.07.2015 - 11:02 | Son Güncellenme:

Bir dil bir insan demek Duolingo herkes çok sayıda insan olsun diye yola çıkan eğlenceli bir uygulama. Kimseye ana dili gibi konuşmayı vadetmiyor ama selamlaşıp acil konuşmaları yapabilmenizi sağlayacak kadar...

Duolingo Nedir Nasıl Kullanılır

Bir dil bir insan demek Duolingo herkes çok sayıda insan olsun diye yola çıkan eğlenceli bir uygulama. Kimseye ana dili gibi konuşmayı vadetmiyor ama selamlaşıp acil konuşmaları yapabilmenizi sağlayacak kadar da bir şeyler öğretiyor. Arayüzü ve kullanımı basit ve eğlenceli olan uygulama 23 dilde destek veriyor. Duolingo’ya Nasıl Üye Olurum? Üyelik gerçekten çok basit, uygulamayı indirip isterseniz Facebook isterseniz mail adresiniz ile üye olabilirsiniz. Facebook hesabınızla üye olursanız uygulamayı kullanan Facebook arkadaşlarınızla iletişime geçebilir,onların başarılarına göz atabilirsiniz. Duolingo’ya kayıt olduktan sonra hangi dili nasıl öğreneceğinize karar veriyorsunuz. Duolingo Nasıl Kullanılır? Türkçe bilenler için İngilizce ya da İngilizce bilenler için İtalyanca seçeneklerinde öğrenmek istediğiniz ve bildiğiniz dillere göre seçim yapmanız mümkün.

Haberin Devamı

Dili seçtikten sonra bir hedef belirliyorsunuz bu sizi günlük çalışma limitiniz oluyor. Limiti her doldurduğunuzda başarı ve ödül kazanıyorsunuz. Önce basitçe öğreneceğiniz şeyler hakkında bilgi alıyorsunuz sonra alıştırmalara başlıyorsunuz. Alıştırmaları maksimum 3 hata ile tamamlamanız gerekiyor. Konuşma, yazma, okuduğunu anlama üzerine alıştırmalar yapıyorsunuz. Dilerseniz önceden gördüğünüz konulara tekrar dönebiliyor ve tekrar yapabiliyorsunuz. Duolingo ile öğrenebileceğiniz diller; Türkçe, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Almanca, Fransızca ,Portekizce, Çince, Japonca, Rusça, Lehçe, Arapça, Vietnamca, Yunanca, Tayca, Macarca, Endonezce, Rumence, Flemenkçe (Hollanda), Hintçe, Ukraynaca, Korece, ve Çekçe.