Teknoloji DxOMark, Sony Xperia XA2 Ultra'nın kamerasını tutarsız buldu

DxOMark, Sony Xperia XA2 Ultra'nın kamerasını tutarsız buldu

05.07.2018 - 09:29 | Son Güncellenme:

DxOmark şirketi, Sony’nin akıllı telefonu Xperia XA2 Ultra’nın kamerasıyla ilgili inceleme yayınladı. DxOmark, yayınladığı makalede Xperia XA2 Ultra’nın kamerasının görüntüleme yeteneklerinin ne çok kötü ne de çok iyi olduğunu belirtti.

DxOMark, Sony Xperia XA2 Ultranın kamerasını tutarsız buldu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Fransız benchmark şirketi DxOMark Image Labs, Sony'nin 2018'in başında piyasaya sürdüğü orta sınıf telefonu Xperia XA2 Ultra modelinin arkasında bulunan 23 megapiksel (f / 2.0) kamera kurulumu hakkında bilimsel bir inceleme yayınladı. Firma görüntüleme yeteneklerini iyi ama çok da fazla değil diyerek Xperia XA2 Ultra'ya 75 puan verdi.

Bu, Xperia XA2 Ultra'yı, 2015 ve 2014 yıllarında piyasaya sürülen Nexus 6P ve iPhone 6'nın üstüne koyuyor. Huawei P20 Pro, DxOMark'ın şu anda en iyi mobil kamera olarak değerlendirdiği cihaz. Bu sene başlarında aynı testlere tabi tutulduktan sonra 109 puan aldı.

DxOMark, Sony Xperia XA2 Ultranın kamerasını tutarsız buldu

Kapsamlı testlerin ardından şirket, telefonu özellikle az ışık alan yerlerde doğru pozlama yaptığını belirtti. Doğru pozlama sağlama yeteneğine sahip olsa da yüksek kontrastlı sahnelerde mücadele ettiği ve renk doğruluğu ile ilgili bazı sorunlara sahip olduğu bulundu. Aydınlatma koşulları ve renk çeşitliliğine bağlı olarak tutarsızlık olabiliyor. Video çekme yetenekleri de performans açısından benzer şekilde tutarsız olarak değerlendirildi. Renk doğruluğu açısından tutarlı ama yüzey detaylarıyla açık bir şekilde mücadele ediyor.

Haberin Devamı

Sonuç olarak Xperia XA2 Ultra, mevcut olan daha yüksek fiyatlı akıllı telefonla karşılaştırılamaz. Orta sınıf fiyat aralığında rakiplerinin çoğuna karşı iyi bir performans sergiliyor.