Teknoloji ESPN’den eSpor Atağı

ESPN’den eSpor Atağı

03.05.2016 - 15:20 | Son Güncellenme:

Oyuncuların birbirleriyle çekişme içerisinde olduğu ve izleyicilerin bir spor olarak izlediği eSpor inanılmaz bir şekilde yükseliyor.

ESPN’den eSpor Atağı

eSpor böyle yükselişteyken dünyanın en büyük spor ağı da bu yükselişe daha fazla kayıtsız kalamadı. ESPN‘in programlar ve satın alımlar bölümü başkan yardımcısı John Lasker yaptığı açıklamada spor kanalının yavaş yavaş espora göz kırptığını söyledi. Lasker çeşitli çevrelerden ilginin büyük bir hızla arttığını söylüyor. Geçtiğimiz on yılda televizyonda yayınlanan poker turnuvalarının bir benzeri bu büyük turnuvalar için gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

2015 yılında 250 milyon insan bilgisayar oyunları turnuvalarında izleyici veya oyuncu olarak yer aldı. Market araştırma firması Newzoo’nun yaptığı araştırmaya göre bu sayı önceki yıla göre %13 artış gösterdi. ESPN ise eğer bu turnuva ile bir şekilde etkileşime girenlerin bir ülke oluştursa bunun dünyanın en kalabalık beşinci ülkesi olacağını açıkladı.

Sektörün izleyici kısmında da inanılmaz bir ekonomi dönüyor. Geçtiğimiz yıllarda League of Legends finallerinin düzenlendiği basketbol sahaları Madison Square Garden ve Staples Center’da bütün biletler saatler içerisinde satılmıştı. 2016 yılında izleyici tarafından elde edilen net kar 463 milyon dolar. Bu karın 2019 yılında 1.1 milyar dolar olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de düzenlenen turnuvanın finalinin yayın hakkında ilk kez ücretli bir platforma verilmişti. Artık yayıncı kuruluşlarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de bu tarz turnuvalara seyirci kalmıyor. Özellikle ESPN gibi bir devin bu sektöre girmesi çıtanın biraz daha yükseleceği anlamına geliyor.