Teknoloji Facebook ile 360 derece fotoğraf çekmek mümkün hale geliyor

Facebook ile 360 derece fotoğraf çekmek mümkün hale geliyor

24.08.2017 - 11:49 | Son Güncellenme:

Mobil cihaz üzerinden fotoğraf çekmeyi sevenlere müjde! Facebook üzerinden 360 derece fotoğraf çekme özelliği bugünden itibaren tüm dünyada kullanılabilir hale gelecek. Bu özellikle beraber Facebook uygulamasının içinden 360 derece fotoğraflar çekilebilecek ve sosyal ortamda paylaşılabilecek.

Facebook ile 360 derece fotoğraf çekmek mümkün hale geliyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook kullanıcılarına 360 derece fotoğraf yükleme ve görüntüleme desteği sunmaya bir yılı aşkın bir süre önce başlamıştı. Şirket şimdi bu desteğe 360 derece görüntü kaydını da ekliyor. Bundan böyle Facebook mobil uygulamaları üzerinden, üçüncü taraf bir uygulama veya kameraya ihtiyaç duymadan, 360 derece fotoğraf çekilebilecek.

Telefonlarda hâli hazırda yerleşik 360 derece kameralar bulunmuyor. Dolayısıyla uygulama üzerinden fotoğraf çekme süreci, telefonların kamera uygulamalarıyla panorama çekim yapma sürecine benziyor.

360 derece çekim nasıl yapılıyor ?

Uygulama içinden 360 derece fotoğraf çekebilmek için Haber Kaynağı’nın en üst kısmına gitmek ve “360 Fotoğraf” butonuna dokunmak gerekiyor. Ardından ekranda beliren grafiği merkezde tutarak kendi etraflarında yavaş biçimde bir tur atarak çekim işlemini gerçekleştirebiliyor. Süreç tamamlandığında fotoğraf için başlangıç noktası seçiliyor. Tüm bu adımların ardından fotoğraf yayınlanabiliyor. Dileyen kullanıcılar çektikleri 360 derece fotoğrafı kapak fotoğrafı olarak da ayarlayabiliyor.

Haberin Devamı

Facebook’un iOS ve Android uygulamaları üzerinden şu an için sadece 360 derece fotoğraf çekilebiliyor. Video kaydı içinse hala Samsung Gear 360, Insta360 veya Nikon KeyMission 360 gibi bir ekstra kameraya ihtiyaç duyuluyor.