Teknoloji Facebook yalan haber yayınlayan sayfaların reklamlarını engelleyecek

Facebook yalan haber yayınlayan sayfaların reklamlarını engelleyecek

29.08.2017 - 11:53 | Son Güncellenme:

Facebook yalan haberlerin yayılmasını engellemek için yeni bir önlem aldı. Facebook, eğer bir sayfanın sürekli olarak yalan haberler paylaştığını tespit edilirse, o sayfanın sosyal ağ üzerinde reklam vermesini engelleyecek.

Facebook yalan haber yayınlayan sayfaların reklamlarını engelleyecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook yeni güncellemeyle yalan haberlere karşı aldığı önlemleri bir adım daha ileriye taşıyor. Facebook'tan yapılan açıklamaya göre eğer bir sayfa, sahte haberler paylaşıyorsa o sayfanın Facebook üzerinden reklamlar vermesi engellenecek. Yetkililer, "Sitede yer alan sahte haberler ve bu haberlerin sayfalarına karşı yürüttüğümüz mücadeleyi biraz daha zorlaştırıyoruz. Artık sahte haberlerin reklamlarına izin vermeyeceğiz ve gerektiği taktirde bu sayfalar da kapatılacak." dedi.

Facebook’un bu hareketi, yalan haber yayınlayan sayfaların para kazanmasını da önleyecek. Facebook aynı zamanda sayfaların zaman içinde yeniden reklam vermeye uygun hale gelebileceğini belirtti.

"Yalan haber butonunu" ilk o ülke deneyecek

Haberin Devamı

Kullanıcılarının içerik akışında çıkan ve yayılan yalan haberlerle ilgili büyük eleştirilere maruz kalan Facebook, konuyla ilgili daha önce farklı adımlar atmıştı. Facebook yönetimi, bundan böyle kullanıcıların yalan haberleri hızlıca işaretlemelerine ve Facebook'a bildirmelerine olanak sağlayacak "yalan haber butonu" adlı bir fonksiyon geliştirmişti.

Yapılan açıklamaya göre, Facebook söz konusu uygulamayı Şubat ayında Almanya'da yapılacak seçimden önce bu ülkede kullanıma sunacak.