TeknolojiFelçli Adam Gözleriyle Tweet Attı

Felçli Adam Gözleriyle Tweet Attı

18.06.2012 - 10:06 | Son Güncellenme:

Geçirdiği kriz sonrası felç olan adam, özel bir yazılım desteği sayesinde gözleriyle mikro blog Twitter'a ilk tweet'ini gönderdi. Peki yazdığı ilk ileti neydi ve nasıl bir teknoloji kullanıldı?

Felçli Adam Gözleriyle Tweet Attı

Sosyal medyanın etkin isimlerinden Twitter sanal alemdeki yolculuğuna son sürat devam ediyor. Yakın zamanda mavi kuş logosunu yenileyerek önemli bir hamle yapan site daha sonra LulzSec'in düzenlediği hack saldırı sonucu sıkıntılı günler yaşadı. 10 bin profilin ele geçirilmesiyle güvenlik konusunda çekincelerin yaşandığı mikro blog bu sefer ise oldukça farklı bir olayla karşımızda.

Haberin Devamı

2005'te geçirdiği felç sonucu (locked in sendromu) boyundan aşağısını hissetmeyen Tony Niclinkson'ın hayatı giderek kötüleşmeye başladı. Hastalığı dolayısıyla günlük yaşamında oldukça zorlanan Niclinkson giderek hayata küsmeye başladı. İnsanlarla iletişimde ciddi anlamda sıkıntı yaşayan adam tam kendini soyutlamaya başlamışken imdadına Twitter yetişti.

Geliştirilen özel bir yazılım sayesinde göz bebeklerinin hareketi algılanan Tony, bu sayede istediği harfleri seçerek cümle kurabiliyor. Sensör tarzında çalışan sistem göz hareketiyle çalışıyor ve göz kırpınca ilgili komutu yerine getiriyor. Bu sayede Twitter'ı kullanan adam ilk tweet'ini gönderdi.

@TonyNicklinson ismindeki kullanıcı adıyla profil açan Niclinkson'ın şu an yaklaşık 14 bin takipçisi var. Adeta dünya ile tekrar iletişime geçerek Twitter vasıtasıyla insanlarla konuşan adam böylece hayata biraz daha bağlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.