Teknoloji Framework Nedir? Bilgisayarlarda Neden Framework Kullanılır?

Framework Nedir? Bilgisayarlarda Neden Framework Kullanılır?

28.02.2021 - 03:32 | Son Güncellenme:

Bilgisayar ve yazılım dilinin gelişmesi, dijital uygulamaların günden güne gelişmesini sağlamaktadır. Bu gelişen yazılımlar sayesinde iş yükümüz hafifler ve günlük yaşantımız çok daha kolay hale gelir. Peki yazılım dünyasında sıklıkla kullanılan framework nedir? Bilgisayarlarda framework neden kullanılır? İşte framework hakkında tüm detaylar

Framework Nedir Bilgisayarlarda Neden Framework Kullanılır


Framework, yazılım ve programcılık dünyasında sıklıkla kullanılan terimlerden biridir. En genel anlamıyla framework hazır kütüphane olarak adlandırılabilir.

Framework Nedir?

Framework oldukça katmanlı bir yapıdır. Bilgisayar ve yazılım dünyasındaki her programlama dilinin kendine özgü bir yapısı ve kullanım alanı bulunur. Framework, farklı programlama dillerindeki işlevleri ve bu işlevlerin kendi aralarındaki ilişkiyi gösteren kütüphanelerdir. Yani frameworkler, daha önceden hazırlanan, kaydedilen, güncellenebilen kütüphane yapılarıdır.

Framework, daha detaylı anlatımla önceden hazırlanmış, test edilmiş ve denenmiş kullanıma hazır halde bulunan ve üzerinde değişiklik yapılabilen kod dokümanlarıdır. Günümüzdeki projelerin çoğu framework kullanılarak üretilir. Framework, iş yükünü hafifleten ve kolaylaştıran yapı taşlarıdır.

Bilgisayarlarda Neden Framework Kullanılır?

Framework farklı alanlarda kullanılabilen hazır kütüphanedir. Öncelikle kullanım amacı iş yükünü hafifletmeye dayanır. Özellikle web tasarım yapılırken kullanılan framework, tasarım aşamasında herhangi bir uyumluluk probleminin ya da fizibilite sorunun ortaya çıkmasını önler. Bu tarz problemleri önceden test ve tespit ederek çalışmaya ayrılacak vakti fazlasıyla azaltır ve çalışma rahatlığı sağlar. Verimli çalışmak ve teslim alınan işleri zamanında yetiştirmek için framework kullanımı oldukça önemlidir. Yazılımın her alanında yaygın olarak kullanılan framework, hata sayısını azaltır.

Framework bilgisayar dışında mobil uygulamalarda da karşımıza çıkar. Oyun ve uygulama tasarımında da framework sıklıkla kullanılır ve önceden test edilmiş güvenilir bir çalışma ortamı sunar. Kodları sıfırdan yazmak yerine hazır kodlar üzerinde değişiklik yaparak uygulama ve oyun geliştirmekte oldukça sık bir şekilde kullanılır.