Teknoloji G4 ve V10 kullanıcıları LG’ye dava açtı

G4 ve V10 kullanıcıları LG’ye dava açtı

18.03.2017 - 12:59 | Son Güncellenme:

LG G4 ve V10 kullanıcıları, akıllı telefonlarının yeniden başlama döngüsünde sıkışmasından şikayetçi oldukları için LG’ye dava açtı.

G4 ve V10 kullanıcıları LG’ye dava açtı

Kullanıcılar, akıllı telefonlarının yeniden başlama döngüsüne girdiğini ve üretici firmanın sorundan haberdar olduğu halde hiçbir şey yapmadığını iddia ederek LG'yi mahkemeye verdi. Kaliforniya Federal Mahkemesi’nde görülecek davada LG’ye haksız ticaret ve garanti yasalarını ihlal etme gibi birçok ağır suçlama yöneltildi.

Haberin Devamı

LG'nin G4 ve V10'daki sorun hakkında bilgisi olduğu iddia ediliyor. LG, 2016'da G4 modellerinin yeniden başlama döngüsüne girdiğinden haberdar olduğunu ve sadece garanti kapsamında olan cihazların değiştirileceğini söylemişti. Firma, durumun akıllı telefon içerisindeki donanımların birbirleriyle bağlantı kuramamasından gerçekleştiğini belirtmiş ve sorunun üretici kaynaklı olduğunu kabul etmişti. Ancak LG, tüm bunlara rağmen garanti kapsamında olmayan cihazlardaki sorunu çözmemiş ve bazı kullanıcıların söylediğine göre ise garanti kapsamında olan cihazları bile çeşitli nedenlerden ötürü tamir etmeyi reddetmiş.

Yeniden başlama döngüsü nedir?

Yeniden başlama döngüsü, akıllı telefonların herhangi bir neden olmadan kendini yeniden başlatmayı denemesi ve bunu başaramaması olarak geçiyor. Yeniden başlatma işlemini başaramayan telefonlar uzun bir süre bu şekilde kalıyor ve bir noktadan sonra yeniden başlatma gerçekleşse bile aynı olay tekrarlanıyor.