Teknoloji Galaxy Note 7 ne zaman çıkacak? İşte özellikleri ve fiyatı!

Galaxy Note 7 ne zaman çıkacak? İşte özellikleri ve fiyatı!

03.08.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

Teknoloji meraklıları Samsung Galaxy Note 7 ne zaman çıkacak sorusunu sıklıkla soruyor. Merakla beklenen Galaxy Note 7 fiyatı ve özellikleri nasıl olacak? İşte Galaxy Note 7 ile ilgili ayrıntılar haberimizde...

Galaxy Note 7 ne zaman çıkacak İşte özellikleri ve fiyatı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung' un merakla beklenen yeni amiral gemisi Samsung Galaxy Note 7 resmen tanıtıldı. New York' ta düzenlenen '7 Unpacked 2016' etkinliğinde tanıtılan Galaxy Note 7 oldukça üst düzey özelliklere sahip. İşte tüm detaylarıyla Galaxy Note 7 haberimizde...

Haberin Devamı

Samsung Galaxy Note 7, teknoloji dünyasında bomba etkisi meydana getirecek. Birçok yenilik bu akıllı cep telefonu üzerinde toplanacak. Samsung'un yeni tepe model akıllı telefonu Galaxy Note 7'nin tanıtımı New York' ta gerçekleşti. Tanıtıma ilgi oldukça yoğun oldu. Dünyanın birçok yerinden yüzbinlerce kişi etkinliği takip etti.

GALAXY NOTE 7 ÖZELLİKLERİ

Samsung’un yeni kozu olacak olan büyük ekranlı canavarı Galaxy Note 7, oldukça sağlam özellikler ile geliyor. 5.7 inç boyutunda ve 2K (QHD) çözünürlüğünde Super AMOLED ekranı hem düz hem de kıvrımlı (edge) olarak gelecek. Bu ekran Corning Gorilla Glass 5 ile korunacak olan arka ve ön paneli, bu bağlamda S7 ve S7 edge’e göre çok daha sağlam olacak. Donanım konusunda Amerika’da Qualcomm Snapdragon 821 ile donatılacak olan cihaza Adreno 530’un güncellenmiş grafik işlem birimi destek verirken ülkemizde olacak olan versiyonda Samsung Exynos 8893 Octa çipseti ile Mali-T880 MP12 grafik işlem birimi destek verecek. Ancak Samsung'un hiçbir değişiklik yapmayıp Exynos 8890 ile devam etme olasılığı da var. Bunların yanı sıra 4GB RAM ile desteklenecek olan cihazda depolama olarak 64GB / 128GB ve 256GB gibi yüksek kapasiteler ile gelecek. Tekrar MicroSD kart desteği de göreceğimiz cihaz net bir şekilde depolama sorunu yaşatmayacak gibi görünüyor. Batarya noktasında büyük oranda kesin olan bilgilere göre Note 7’de 3.500mAh batarya bekleniyor. Boyut olarak 153.5 x 73.9 x 7.9mm gibi bir tasarım beklenirken ağırlık konusunda 170gr gibi bir ağırlığa sahip.

Haberin Devamı

Galaxy Note 7 ne zaman çıkacak İşte özellikleri ve fiyatı

Galaxy Note 7 Kamera Özellikleri

Samsung’un Galaxy S7 ve S7 edge modellerinde ön plana çıkardığı kamera teknolojisi aynı şekilde Galaxy Note 7’de de devam edecek. Yani 12MP f/1.7 diyafram açıklığı sunan, OIS destekli, 1/2.6 inç sensör boyutu ile 1.4µm piksel büyüklüğü sunan bir arka kamera ile 5MP f/1.7 22mm’lik bir ön kamera sunacak. İris tarayıcı olarak bilinen biyometrik göz tarama sistemini ilk defa ekleyecek olan Samsung, parmak izi okuyucusunun yanı sıra yüksek bir güvenlik önlemini de telefonuna getirmiş olacak. Hatta iddialara göre iris tarama işlemi ile telefonu açmak için 0.22sn gibi inanılmaz bir hıza sahip olacak.

Haberin Devamı

Galaxy Note 7’nin SPen Özellikleri

Lansman davetiyeleri ve duyuru görsellerine bakacak olursanız SPen’in ön plana alınan bir tasarım yapıldığını görebilirsiniz. Tabii bu her ne kadar SPen’i değil, cihazın Note olduğunu gösteren bir çalışma olsa da, SPen noktasında önemli yenilikler bekleniyor. İlk akla gelen mantıklı çalışma ise IP68 sertifikası ile suya ve toza dayanıklı olacak olan Galaxy Note 7’nin su teması sırasında ya da ıslak ekranda parmak kullanımı zor iken SPen ile rahat kullanım sağlayabilecek olması geliyor. Bunun dışında yazılımsal olarak da SPen’e yeni özellikler katacağına kesin gözüyle bakılan Samsung, bu stylus kalemi ile şov yapabilecek detaylar ekleyecektir.

Galaxy Note 7 ne zaman çıkacak İşte özellikleri ve fiyatı

Galaxy Note 7'nin fiyatı ne kadar olacak?

Sızıntıda belirtilene göre Galaxy Note 7, Samsung'un en pahalı akıllı telefonu olabilir. Kavisli ekranla gelecek olan Galaxy Note 7, Avrupa'da 849 € fiyat etiketine sahip olacak.
Bu fiyatı hiçbir vergi vs. eklemeden TL'ye çevirince 2.719 TL'ye denk geliyor. Bu da demek oluyor ki cihazın ülkemizdeki fiyatı da adeta cep yakacak. Yani kavisli ekran cihazın fiyatını önemli derecede arttıracak. Vergiler ile birlikte ise cihazın ülkemizde tahminen 3.500 TL civarında bir fiyatla satışa sunulacak.