Teknoloji Galaxy S9'da kullanılacak işlemci ve lens sayısı ortaya çıktı

Galaxy S9'da kullanılacak işlemci ve lens sayısı ortaya çıktı

07.12.2017 - 15:21 | Son Güncellenme:

Qualcomm, Galaxy S9'da kullanılacak işlemci ve lens sayını açıkladı. Qualcomm, Galaxy S9'da Snapdragon 845 işlemcisinin kullanılacağını ve bu işlemcisini tek kameralı cihazlarda da portre modunun olmasını sağlayacağını belirtti.

Galaxy S9da kullanılacak işlemci ve lens sayısı ortaya çıktı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Qualcomm, en son ileri teknoloji mobil işlemcisi olan Snapdragon 845'i 6 Aralık tarihinde düzenlenen yıllık teknoloji zirvesinde açıkladı. Aynı 10nm sürecini koruyan çipin Çin, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'da satışa sunulunacak Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerinde kullanılacağı belirtildi.

Yine de, bu, Qualcomm'un herhangi bir iyileştirme yapmadığı anlamına gelmiyor. Snapdragon 845 4K HDR video yakalama dahil tabloya yeni bir dizi özellik getiren yepyeni bir mimariye sahip. AI yani yapay zeka işleme konusunda güçlü odaklanmanın yanında bir sürü performans ve güç tüketimi yükseltmesi de var.

Snapdragon 845 işlemciyle

  • 4K HDR - saniyede 60 kare
  • Full HD - saniyede 240 kare
  • FHD ağır çekim- saniyede 40 kare video çekilebilecek.

Ayrıca Snapdragon 845, yonga üreticisinin en yeni gigabit LTE ve Wi-Fi modemlerini de bağlantı için kullanıyor. Buna ek olarak, yeni entegre Adreno 630 GPU yüzde 30 daha iyi grafik, yüzde 30 daha fazla güç verimliliği sağlıyor. Uygun AR ve VR uygulamaları için de gerçek zamanlı olarak kullanılabilir.

Haberin Devamı

Snapdragon 845, makine öğrenme yeteneği sayesinde tek kameralı cihazların dahi arka plan bulanıklığı efektini mükemmel bir şekilde verebilmesini sağlıyor. Dolayısıyla, Galaxy S9'un tek sensörle gelme olasılığı daha yüksek görünüyor. Galaxy S9+ ise çift ??sensörle gelebilir.

Galaxy S9’un Avrupa’da satışa çıkacak versiyonunda Samsung’un Exynos 9810 işlemcisi bulunacak. Exynos 9810 ile Snapdragon 845 benzer bir üretim sürecine sahip olsa da kamera konusunda aynı yetenekleri sunmayabilir.

Xiaomi'nin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu da Snapdragon 845 ile gelecek.