Teknoloji Galaxy S9'un bir de Active modeli gelebilir

Galaxy S9'un bir de Active modeli gelebilir

05.02.2018 - 11:19 | Son Güncellenme:

XDA Developers'ta ortaya çıkan kod adları listesine göre, Samsung Galaxy S9 Active yapım aşamasında. Android Oreo güncellemesinde yer alan XML dosyalarından çıkarılan kod adlarında göre Samsung,  Samsung Galaxy S9 Active üzerinde çalışıyor.

Galaxy S9un bir de Active modeli gelebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

XDA Developers'ta ortaya çıkan kod adı listesine göre Samsung, Samsung Galaxy S9 Active üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Liste, Galaxy Note 8 için yayınlanan Android Oreo'nun beta firmware yazılımında bulunan XML dosyalarında yer alıyor. Liste S9'un Active versiyonu da dahil 3 farklı Galaxy S9 modelini doğruluyor. Daha önceki söylentilere göre Star ve Star2 kod adlarına sahip cihazların Galaxy S9 ve S9+ olacağı öngörülüyordu. astarqlte kod adlı model ise Samsung Galaxy S9 Active (Snapdragon) olabilir.

S9'un Active sürümünün gelebileceğinden tamamen emin değiliz. Ancak son birkaç yıldır piyasaya sürülen S serisinin tek varyantının Active olduğunu görüyoruz. Bu en güvenilir hipotez. Telefonun iddia edilen kodu adı, S9 ve S9 Plus kod adlarında bulunmayan "a" harfini içeriyor. "A" harfi "Active"i etkin olarak gösterebilirken, "Star"dan sonraki "Q" harfi Qualcomm için geçerli olabilir.

Haberin Devamı

Snapdragon 845 işlemciye sahip Samsung Galaxy S9 Active modeli, ABD'ye özgü olabilir. Samsung her yıl çıkardığı amiral gemisi modellerin yanında Active modelini de piyasaya sunuyor. Muhtemelen bu yıl da durum farklı olmayacak.

Active modeli, 25 Şubat'ta düzenlenecek MWC 2018'de tanıtılacak standart versiyondan aylar sonra duyurulabilir. Listede Samsung'un diğer cihazları da alıyor. Bunlar: Galaxy C10, Galaxy C10 Plus, Galaxy Note 9, Galaxy Tab A 10.1 2018, Galaxy Tab E 2018, Galaxy Tab S4, Galaxy J2 2018, Galaxy J3 Neo, J3'ün diğer bir bilinmeyen versiyonu, Galaxy J6, Galaxy J7, J7'nin bilinmeyen bir başka versiyonu, Galaxy J8 ve başka bilinmeyen kod adlar.